Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Srbobran i hrišćanstvo, nekad i sad

DONATORSKO VEČE U SVETOSAVSKOM DOMU!


Okupili su se Srbobranci u subotu uveče u crkvi pravoslavnoj na večernjoj službi, a potom su se preseli u Svetosavski dom gde je održana donatorska večera za uvažene zvanice. 


Sa blagoslovom Njagovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja, u subotu, 23. septembra 2023. godine, u dvorani Svetosavskog doma pri Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu, održana je dobrotvorna večera.

Pre večere, prezviter Srboljub Srdić, nastojatelj Svetobogojavljenskog hrama, pozdravio je sve prisutne i upoznao ih sa tekućim radovima na rekonstrukciji hrama i radovima na zameni krova.

 

@srbobrannet

 

♬ original sound - Srbobran.net

 

Dobrotvornoj večeri su prisustvovali: protojerej Vladislav Pajić, arhijerejski namesnik bečejski, Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Paroški, zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, ugledni privrednici i parohijani Srbobrana.

U narodnim nošnjama nakon večernje službe goste na večeri pozdravili su dočekali i počastili, pored domaćina, hlebom i pogačom članovi KUD-a BARD koji su prigodnim programom uveličali svečanost.

Kako saznajemo na dobrotvornoj večeri su prikupljena određena novčana sredstva, a očekuju se dodatna sredstva koja će omogućiti uspešan završetak radova na krovnoj konstrukciji Svetobogojavljenskog hrama u Srbobranu.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Srbobran i hrišÄ‡anstvo, nekad i sad" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2023.09.25

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 58
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen