Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Srbobran i hrišćanstvo, nekad i sad

NOVI KRSTOVI SIJAJU NA KROVU PRAVOSLAVNE CRKVE U SRBOBRANU


OVO JE DELO SVIH SRBOBRANACA, kazao je danas u svojoj zahvalnici otac Srboljub Srdić, starešina Svetobogojavljenskog hrama u Srbobranu. U okviru kompletne rekonstrukcije krova na pravoslavnom hramu u Srbobranu, danas je obavljen čin, najpre osvećenja časnih, pozlaćenih krstova, a potom i podizanja na krov crkve. Svečanu liturgiju službovao je prota Mirko Šipka, nbekadašnji paroh srbobranski.


- Кao starešina ovog Hrama sam radostan, jer je ovom činu danas prisustvovao veliki broj Srbobranaca, hvala Bogu na divnom vremenu, na ovaj istorijski moment. Sa nama je danas bio arhijerijski namesnik Bečejski, uvaženi protoprezviter Vladislav Pajić, protoprezviter krstonosac Mirko Šipka, stari sveštenik u penziji koji je ovde proveo 11 godina i koji je punog srca i ljubavlju došao danas da predvodi službu. Zahvaljujem se đakonu Bečejskom, mom saparohu ocu Goranu, našem horu, predsedniku Opštine Srbobran Radivoju Debeljačkom, županima rimokatoličke crkve, i svom vernom sabranom narodu. Sve ovo je plod velike žrtve i zajednice svih nas, prvenstveno svih onih ljudi koji su se uključili u akciju saniranja krova kroz svoju žrtvu, kroz dar Bogu, kroz svoj prilog. Oni su se uključili kao kamen, kao što kaže apostol Petar, na kome je sazidana crkva, svako se po jednu ciglu uzidao i zato je radost veća, jer nije delo jednog čoveka već delo svih Srbobranaca. Čestitke svima", poručio je starešina Svetobogojavljenskog hrama u Srbobranu, prezviter Srboljub Srdić.

Video zapise koje smo napravili tokom prepodneva možete pogledati na našim Facebook i Tik  Tok stranicama.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Srbobran i hrišćanstvo, nekad i sad" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2023.10.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 45
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen