Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4193/veliko-srce-za-humanost/

Verzija za tampu / To ScreenviewVELIKO SRCE ZA HUMANOST!


Ispred glavnog ulaza Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ danas je postavljeno veliko, crveno srce!


Radi se o projektu Tima za školsko razvojno planiranje koji je osmislio kreativan način na koji će razvijati humanost i plemenitost kod učenika.

- Naša škola već dugi niz godina učestvuje kontinuirano u akciji „Čepom do osmeha“. Prikupljanjem čepova doprineli smo pomoći osobama sa invaliditetom. Od sada će se oni odlagati u veliko metalno srce koje je postavljeno ispred škole. Na ovaj način želeli smo da uključimo i javnost u našu humanu misiju, kažu u Timu za razvojno planiranje i dodaju:

- Pozivamo roditelje naših učenika, ali i sve sugrađane da redovno odlažu čepove od plastične ambalaže u naše srce. Škola se posebno zahvaljuje gospodinu Adrijanu Berecu i njegovoj firmi „Berec-var“ koja je srce izradila pri tom ne naplativši uslugu same izrade, te se na taj način priključila humanosti celog projekta. Šta više, srce nam nisu dopremili prazno, u njemu se već nalazio određeni broj čepova koje je odložila supruga gospodina Bereca. Još jedna potvrda da jednom pokrenut talas humanih dela uvek izaziva sledeći.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign