Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4208/obeleen-dan-kole-u-nadalju/

Verzija za tampu / To ScreenviewOBELEŽEN DAN ŠKOLE U NADALJU!


Učenici i nastavnici u OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" danas su svečanom priredbom i podelom diploma i zahvalnica obeležili Dan škole.


Puna sportska sala gde su se pored učenika škole okupili i njihovi najbliži najbolje govori koliko je ova školska ustanova važna za Nadalj. Osnovna škola u Nadalju prvi put je svojim đacima otvorila vrata 1802. godine, 01. novembra i prva generacija ove škole brojala je 29 đaka. Prvi put se pod imenom „Žarko Zrenjanin Uča“ pojavljuje 1952. godine i do danas nosi ime ovog učitelja.

Priredba je počela svečanim izvođenjem himne Srbije koju su otpevali članovi školskoh hora, a zatim su se ređali mnogi učenici koji su uzeli učešće u kreiranju priredbe koja je ovwe godine u znaku ekologije i nosila je naziv "Priroda nam govori, vreme je da slušamo". tako da je i program bio prilagođen nazivu.

Gostima i učenicima na kraju se obratila direktorka škole, Banislava Stanaćev koja je i pojedinim učenicima i radnicima škole koji su svojim zalaganjem i rezultatima skrenuli pažnju na sebe podelila diplome, zahvalnice i prigodne poklone, a među onima koji su dobili zahvalnice i simboličan poklon bio je i Radivoj Debeljački, predsednik opštine koji se u ime lokalne samouprave zahvalio i kazao da će škola u Nadalju i u narednom periodu imati podršku opštine, a zalaganje učenika je pohvalio i čestitao im na postignutim rezultatima.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign