Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

EVROPSKA OZNAKA ZA IZUZETNOST!


Vaspitačica Danijela Miličić Trebaticki  iz Nadalja dobitnik je ove oznake u okviru projekata „Slavimo prolece“ i "The joy of Easter"


Evropska oznaka kvaliteta za izuzetnost rada u okviru projekata „Slavimo proleće“ - "The joy of Easter" pripala je vaspitačici Danijeli Miličić Trebaticki ispred predškolske ustanove "Radost".

- To znači da su vaš rad, rad vaših učenika i škole priznati na najvišem evropskom nivou, kaže se u obaveštenju koje je stiglo na adresu vaspitačice iz Nadalja.

Među dobitnicima nacionalne i evropske oznake kvaliteta za učešće na eTwining portalu, sa svoja dva projekta, našla se i vaspitačica Danijela Miličić Trebaticki, ispred Predškolske ustanove "Radost", a projekat će biti izložen na www.etwinning.net.

eTwinning je platforma namenjena prosvetnim radnicima, koji rade u školama i predškolskim ustanovama u jednoj od evropskih zemalja učesnica, za potrebe komunikacije, saradnje, razvijanja projekata, razmene i, ukratko, radi osećaja pripadnosti najuzbudljivijoj evropskoj zajednici namenjenoj učenju/podučavanju.  

eTwinning podstiče saradnju među školama u Evropi upotrebom informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), tako što se školama obezbeđuje podrška, alati i usluge. 

Pokrenut 2005. godine kao glavna akcija Evropske komisije u okviru Programa e-učenja, eTwinning je od 2014. godine integrisan u program Erasmus+, Evropski program za obrazovanje, obuku, mlade i sport. Njegov Centralna služba podrške (CSS) je pod upravom Evropske mreže škola, koja predstavlja međunarodno partnerstvo 31 evropskog ministarstva obrazovanja sa ciljem razvoja nastave za potrebe škola, nastavnika i učenika širom Evrope. eTwinning ima dodatnu podršku na nacionalnom nivou u vidu 37 nacionalnih timova za podršku.

Nacionalna priznanja su dodeljena na godišnjoj Nacionalnoj konferenciji koja je održana u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Nišu. 

Postavio: Administrator dana 2016.11.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 54
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen