Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

LENKIN PRSTEN 2023!


Iz Doma kulture stiže nam najava događaja koji će u kulturološkom smislu obojiti sledeću nedelju kako u Srbobranu tako i šire u kulturnim krugovima, pre svega svetu poezije. Pred nama je jubilarno izdanje manifestacije "Lenkin prsten", a u saopštenju se kaže:


Lenkin prsten, manifestacija i književna nagrada zbog koje Srbobran postaje novembarska prestonica ljubavi, poezije i romantike, ove godine doživljava svoje punoletstvo.

Zvaničan program započinje u ponedeljak, 13.11. u 19 časova otvaranjem izložbe slika sa likovne kolonije "U Lenkinom prstenu" u Galeriji Doma kulture Srbobran.

U četvrtak, 16.11.2023. u 19 časova očekuje nas Muzičko-poetsko veče ''Obećao si mi'' sa Mirjanom Bobić Mojsilović u sali Malog pozorišta.

U petak, 17.11.2023. u 19 časova je ''Lenkino sazvežđe'' kada će se okupiti prethodni dobitnici nagrade ''Lenkin prsten'' i predstaviti nam svoju poeziju u sali Malog pozorišta.

U subotu, 18.11.2023. u sali Malog pozorišta, sa početkom u 19 časova, biće održana Svečana dodela književne nagrade ''Lenkin prsten'' za najlepšu ljubavnu pesmu objavljenu u prethodnoj godini na srpskom jeziku.

Na samom kraju ovogodišnje manifestacije, u nedelju, 19.11.2023. u sali Malog pozorišta, u 19 časova, mladi pesnički talenti predstaviće nam svoju ljubavnu poeziju i tom prilikom će se dodeliti nagrada ''Lenkino pero'' u dve kategorije: za uzrast 7. i 8. razreda osnovne škole i uzrast srednjih škola.

Manifestaciju su podržali Opština Srbobran, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Autonomne pokrajine Vojvodine i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

Dobro nam došli! 

Postavio: Administrator dana 2023.11.11

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 39
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen