Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić posetio Srbobran


Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić boravio je danas u radnoj poseti opštini Srbobran, gde se sastao sa predsednikom opštine Radivojem Debeljačkim.


Domaćin i gost iz pokrajinske Vlade su obišli radove na izgradnji saobraćajnice – nove Ulice 3 u Industrijskoj zoni B, za čiju je izgradnju, putem konkursa za sufinansiranje projekata infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu opredelio više od 17 miliona dinara.

Sekretar Sofić je tom prilikom istakao da je komunalno opremanje industrijskih zona izuzetno merljiv doprinos obezbeđivanju boljih uslova za privlačenje investitora, mogućnosti za dodatno zapošljavanje, kao i unapređenje saobraćajne i javne infrastrukture.

„Pokrajinska vlada je samo u ovoj godini opredelila preko 500 miliona dinara za opremanje industrijsko-poslovnih zona, a ukupna investicija sa lokalnim samoupravama iznosi oko 700 miliona”, poručio je Sofić i najavio da će se ulaganja nastaviti.

Prema njegovim rečima, opremanje industrijskih zona je strateški cilj ove pokrajinske administracije kako bi svaka opština u Vojvodini bila ozbiljan konkurent za strane i domaće investitore, a jedan od rezultata jeste 14.000 novootvorenih radnih mesta u Pokrajini, u odnosu na jul prošle godine.

Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački naglasio je da pristupna saobraćajnica omogućava prilaz parcelama od ukupno četiri hektara na kojima se očekuje pokretanje proizvodnih pogona dva investitora sa kojima je saradnja već dogovorena.

Reč je o firmi „Procesing“, koja trenutno posluje u Futogu, a bavi se održavanjem i proizvodnjom mašinskih elemenata i remontom velikih rotacionih mašina. Prema rečima vlasnika, u planu je širenje proizvodnje koja će biti preseljena u Srbobran. Takođe, svoj proizvodni pogon u Industrijskoj zoni B imaće i firma „Scan Metals“, koja se bavi otkupom i preradom sekundarnih sirovina, a u planu je izgradnja magacina u kojima će biti tretiran pretežno elektronski i električni otpad.

Poseti opštini Srbobran prisustvovao je i zamenik sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Radivoj Paroški.

www.vojvodina.gov.rs 

Postavio: Administrator dana 2023.11.15   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 30
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen