Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ┼ákolstvo

DAN OSNOVNE ┼áKOLE JOVAN JOVANOVI─ć ZMAJ


Sve─Źanom priredbom danas je u holu OŠ "Jovan Jovanovi─ç Zmaj" u Srbobranu obele┼żen Dan škole. Ovo ime škola koja u─Źenike školuje na srpskom i na ma─Ĺarskom jeziku dobila je i sa ponosom ga nosi od 1959. godine.


Ove godine priredba je bila posve─çena pesniku Petefi Šandoru, a pripremili su je u─Źenici i njihovi nastavnici. U ime škole goste je pozdravila Erika Sokola Munjin, direktorka:

- Ovu priliku ─çu iskoristiti da se zahvalim svim našim prijateljima, onim ljudima koji na bilo koji na─Źin poma┼żu i uti─Źu na to da naša škola nesmetano funkcioniše. Zahvali─çu se ┼Żoltu Sakalašu, potpredsedniku Pokrajinske vlade i pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, koji nam je uputio lepu pismenu ─Źestitku za Dan škole, u kojoj ka┼że da su škole i prosvetari na najve─çoj misiji koja postoji, i da dr┼żava ne mo┼że bez te misije.

Nova školska zgrada površine 2.700 kvadrata, koja se i danas koristi, predata je na upotrebu 1. septembra 1981. godine, tako da se nastava odr┼żava u novoj i savremenoj školskoj zgradi, sa veoma dobrim uslovima za uspešno organizovanje obrazovno – vaspitnog procesa.

U ime opštine povodom Dana škole Milica Zari─ç, zamenica predsednika opštine je u putila ─Źestitku u─Źenicima i zaposlenima u "Zmaju" i kazala:

- U ime Opštine Srbobran, i u ime predsednika Opštine, upu─çujem ─Źestitke pre svega ─Ĺacima, a onda i svim zaposlenima u Osnovnoj školi ‘Jovan Jovanovi─ç Zmaj’. Verujem da ─çemo nastaviti našu uspešnu saradnju, kako bi iz godine u godinu naše škole bile sve opremljenije. Još jednom ─Źestitame i ┼żelim puno uspeha u daljem radu, a povrh svega da imamo sve više ─Ĺaka.

 

  

Postavio: Administrator dana 2023.11.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 45
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen