Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

NATAŠA - SPORTISTKINJA GODINE!


Sportski savez opštine Srbobran sinoć je upriličio svečanu dodelu godišnih nagrada za najuspešnije sportiste i sportske radnike u predhodnih godinu dana. Za najbolju sportistkinju proglašena je NATAŠA GADŽIĆ, džudistkinja Džudo kluba Turija.


Nataša Gadžić je rođena 03.12.2007. godine, džudo sportom počela je  da se bavi od samog otvaranja sekcije džudo kluba Turija u Nadalju u martu 2014. godine, u grupi trenera Srdanović Milana. Učenik je drugog razeda Gimnazije i stručne škole „Svetozar Miletić“ u Srbobranu, nosilac braon pojasa u džudou i kandidat za majstorsko zvanje. Nataša od početka svog bavljenja džudom niže rezultate, zbog odličnih rezultata proglašena je za sportsku nadu 2019. godine, što je kasnijim
radom i rezultatima i potvrdila.
 
Od početka svoje sportske karijere Nataša je tri puta stajala na podijum na zvaničnim državnim prvenstvima, nekoliko puta na republičkim školskim prvenstvima, i preko deset puta na regionalnim prvenstvima, okitila se više puta zvanjem prvaka Srbije u džudou i sambou. Ova godina je svakako za nju ali i za klub najuspešnija godina, iako je Nataši u tom trenutku bilo tek 15 godina, i tek druga godina u uzrastu kadeta, stala je na svečani podijum seniorskog Prvenstva Srbije kao treća u društvu tri devojke sa plasmanima i medaljama na Prvenstvima Evrope.
 
Pored trećeg mesta na prvenstvu Srbije za seniore u džudou (što je najveći rezultat kluba od osnivanja), Nataša je postala i prvak države za kadete u sambou, kao i druga u državi za mlađe juniore u sambou, a dva puta je učestvovala na Evropskim kupovima u džudou pod zastavom Republike Srbije.
 
Nataša je najveći motivator i uzor za sve devojčice, ali i dečake koji treniraju u klubu, kako zbog sportskih rezultata, tako i zbog kodeksa ponašanja, stavova i liderskih osobina. Kulturna, smerna, vredna i kao sportista i kao učenik, dostojna je da ove godine ponese zvanje najuspešnijeg sportiste Opštine Srbobran.

"Upućujem najiskrenije čestitke svim sportistima, ne samo ovogodišnjim laureatima, već svima onima koji su vredno trenirali cele godine. Neka ovo bude podstrek kako bi se neredne godine popeli na binu i podigli priznanja. Ono što uvek ističemo, tokom cele godine, jeste da će Opština Srbobran nastaviti zdušno i u punoj meri podržavati sportske kolektive, sportiskinje i sportiste. Smatram da je to veoma važno, jer je ulaganje u sport ulaganje u zdravlje građana, kazao je Radivoj Debeljački, predsednik opštine obraćajući se sportistima i gostima u sali Pozorištance, dodajući:

- Zato mislim da je sport jedna od najvažnijih grana društvenog delovanja u koju treba ulagati, ne samo finansijski, već i na sve druge načine. Imamo dobru saradnju sa Sportskim savezom opštine, razgovaramo o svemu, i tu očekujem da se uključe i svi sportski kolektivi, da pokažu inicijativu, ideje, i da tako još više pospeše razvoj sporta u našoj opštini. Smatram da je to veoma važno za našu budućnost", poručio je tokom ceremonije Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Sportski savez opštine Srbobran doneo je odluku da u konkurenciji mladih nada nagradi 12 sportista, jer su rezultati koje su u toku ove godine postigli zaista vredni nagrađivanja.

Nagrade su dobili:

TAMARA JOCIĆ, teniserka, članica Teniskog kluba "Tisa" iz Bečeja, učenica Osnovne škole "Vuk Karadžić", rođena 2011. godine;

BOGDAN ŠIJAČIĆ, rukometaš, član RK Srbobran, učenik Gimnazije "Laza Kostić" u Novom Sadu, rođen 2005. godine;

ALEKSANDAR NWORA, šahista, član Šah kluba Srbobran; rođen 2011. godine;

MATIJA PANIĆ, fudbaler, član FK Crvena zvezda, nastupa i za FK Srbobran, učenik OŠ "Vuk Karadžić", rođen 2014. godine;

NIKOLA JOVANOVIĆ, džudista, član Džudo kluba Turija, učenik Saobraćajne škole "Pinki" u Novom Sadu, rođen 2007. godine;

BOŽANA JOVANOVIĆ, džudistkinja, članica Džudo kluba Turija, učenica OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" u Nadalju, rođena 2010. godine;

PETAR ŠEGULjEV, plivač, član PK Swim Star iz Bečeja, rođen 2013. godine,

IVANA GROZDANIĆ, košarkašica, članica ŽKK Srbobran, učenica OŠ "Vuk Karadžić", rođena 2009. godine;

TATJANA LUKIĆ, košarkašica, članica ŽKK Srbobran, rođena 2009. godine;

NIKOLINA PEROVIĆ, košarkašica, članica ŽKK Srbobran, rođena 2009. godine;

ANA MARIJA SEP, košarkašica, članica ŽKK Srbobran, rođena 2009. godine,

ĐURĐINA ČOBANOV, atletičarka, članica Srbobranskog atletskog kluba, rođena 2007. godine.

Priznanja ovogodišnjim najuspešnijim sportskim talentima uručila je Jasmina Šeguljev, predsednica Sportskog saveza, koja je ovom prilikom podsetila da SSOS, kao krovna organizacija, okuplja 18 sportskih organizacija sa oko hiljadu aktivnih sportista.

"Sportski savez je najmasovnije udruženje u našoj opštini. To je organizacija koja daje doprinos lakšem, funkcionalnijem i, pre svega, efikasnijem radu sportskih kolektiva. Ovu priliku koristim da se zahvalim lokalnoj samoupravi i predsedniku Opštine Srbobran, Radivoju Debeljačkom, na maksimalnoj podršci. Razumevanje na koje nailazimo u lokalnoj samoupravi jeste garancija da je lokalni sport prepoznat kao ulaganje u decu i budućnost. Zato mogu da obećam da će sport u našoj opštini i dalje davati značajan doprinos promociji i afirmaciji sredine u kojoj živimo. Čestitam svim ovogodišnjim laureatima" istakla je Jasmina Šeguljev.

Za najuspešnijeg sportskog trenera u 2023. godini proglašen je MILAN SRDANOVIĆ, prvi trener DžUDO KLUBA TURIJA, koji je proglašen za najuspešniji sportski kolektiv. Godina na izmaku, 2023, ostaće u istoriji ovog sportskog kolektiva zabeležena zlatnim slovima, kao godina najvećih domaćih i međunarodnih uspeha džudista, zbog čega je LAZAR GAJINOVIĆ, sekretar kluba, proglašen za ovogodišnjeg leureata za sveukupni lični doprinos razvoju sporta u opštini Srbobran.

Najuspešniji sportski kolektiv u 2023.godini je Džudo klub Turija. Džudo klub Turija kao samostalni sportski kolektiv postoji od 1994. godine i od sledeće godine ulazi u četvrtu deceniju svog postojanja. Kroz školu džudoa, džudo kluba Turija, do sada je prošlo preko 1000 dece i odraslih iz svih naselja naše opštine Trenutno Klub ima tri sekcije u Turiji, Srbobranu i Nadalju. Klub radi sa 67 registrovanih takmičara i oko 50 rekreativaca i dece ispod 7 godina, što je za individualni borilački sport, u kome je gotovo nemoguće ostvariti materijalnu korist kao takmičar, svakako zavidan broj. U klubu aktivno radi 4 trenera i jedan pomoćni trener: Ana Kočiš, Katica Tomić, Ljubomir Gajinović, Milan Srdanović i Aleksandar Stanimirov, a sportisti su raspoređeni u 6 grupa, po dve u svakom naseljenom mestu. Klubom upravljaju: Aleksandar Srdanović -  predsednik, Lazar Gajinović – generalni sekretar i Ljubomir Mićin – tehnički sekretar uz pomoć drugih članova upravnog i nadzornog odbora kao i članova skupštine i roditelja...

Priznanja najboljima uručili su Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, i Jovica Andrić, član Opštinskog veća zadužen za sport.

U ime svih nagrađenih Sportskom savezu, predstavnicima lokalne samouprave, okupljenima i svim ljubiteljima sporta, zahvalio je najbolji trener Milan Srdanović.

"Sva deca, takmičari koji ulažu svoje vreme u sport i vredno rade, moraju da se poštuju. Zahvaljujem se Sportskom savezu i Opštini Srbobran u ime Džudo kluba Turija, u ime svih večeras nagrađenih laureata i u svoje lično ime. Može se nekome učiniti da je Džudo klub večeras puno puta prozivan, i zato mislim da je važno da objasnim, ovo je najuspešnija godina za naš sport od kako je klub osnovan, a možda i od kako džudo postoji u opštini Srbobran, a to je već 55 godina. Sa individualnim rezultatima koje smo imali ove godine, podstaknuti smo bili da se oprobamo i na evropskoj sceni, gde smo imali neke dobre borbe i još bolje pobede. To nas svako obavezuje da sledeća godina, ukoliko budemo u mogućnosti, bude jednako dobra kao ova, ako ne i bolja”, poručio je Srdanović. 

Postavio: Administrator dana 2023.12.21

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 25
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen