Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PRAZNICI ZA SVE!


Za socijalno ugrožene porodice i korisnike usluga Narodne kuhinje obezbeđeno je da i na njihovom stolu u vreme praznika bude slatkih kolača, a obezbeđeni su i mesni paketi, kao i konditorski proizvodi za decu u saradnji sa bankom hrane. Podela paketa i sitnih kolača koje su donirali građani naše opštine obavljena je danas u prostorijama Mesnih zajednica u Srbobranu, Turiji i Nadalju.


Povodom ove humanitarne akcije izjave su za medije dale Milica Zarić, zamenica predsednika opštine Srbobran i Svetlana Dragutinović, direktorka Centra za socijalni rad opštine Srbobran.

"Duh solidarnisti koji tokom cele godine krasi našu opštinu Srbobran, uvek u ove praznične dane postane još izražajniji i ova energija redovno stvori atmosferu u kojoj se niko od naših sugrađana ne oseti zapostavljenim. Upravo ovi paketi koji su danas podeljeni porodicama, ali i pojedincima koji se suočavaju sa finansijskim poteškoćama, treba da doprinesu da predstojeće praznike ne dočekaju uskraćeni za lepe osećaje koje ovi dani nose. Praznici su vreme darivanja i veoma mi je drago da je među Srbobrancima, Turijcima i Nadaljčanima prisutan duh humanosti, jer su se i ove godine odazvali u velikom broju i svojim komšijama obezbedili slatke pakete, kako bi se još jednom uverili da neko brine o njima i kako bi se osetili zadovoljno", rekla je ovom prilikom Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran.

Ove godine akciji se na dodatni način pridružio i Centar za socijalni rad.

"Novost iz Centra za socijalni rad je što smo ove godini bili u mogućnosti da obezbedimo mesne pakete za sve korisnike novčane socijalne pomoći, a ne samo za korisnike usluge Narodne kuhinje, kako je do sad bio slučaj. Obezbeđeno je 320 paketa, koji su jutros stigli i odmah potom podeljeni, i nadamo se da smo obradovali najugroženije stanovništvo u Srbobranu, Nadalju i Turiji. To je, naravno, učinjeno u saradnji sa sve tri mesne zajednice, sa Opštinom Srbobran i Crvenim krstom, i čini nam se da je to jedan dobar potez na zadovoljstvo naših korisnika", rekla je Svetlana Dragutinović, direktorka Centra za socijalni rad opštine Srbobran. 

Postavio: Administrator dana 2023.12.29

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 22
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen