Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

POTPISANO NOVIH 55 UGOVORA!


Finansijsku podršku za energetsku sanaciju objekata u našoj opštini dobilo je 55 građana koji su učestovali na konkursu. Danas su potpisani ugovori, a kako smo čuli prvi put opština učestvuje i u ugradnji solarnih panela, kao i instalaciji peći na gas i pelet, što govori da osim o energetskoj efikasnosti građani razmišljaju i o zaštiti životne sredine. Ovim potpisivanjem  je ukupno do sada, kroz ovaj projekat, podržano 155 domaćinstava u našoj opštini.


U ime opštine sa građanima koji su konkurisali, kao i sa izvođačima radova ugovore je potpisao Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran koji je između ostalog rekao da će i 34 konkursne dokumentacije koje nisu odobrene u prvom krugu biti podržane, jer je aneksom ugovora obezbeđen novac za tu namenu. 

- Raduje me nastavak dobre i svrsishodne saradnje sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Ukupno smo za sada izdvojili devet miliona dinara, po 4,5 miliona Opština Srbobran i Ministarstvo rudarstva i energetike, dok će dodatno biti izdvojeno još po 2,5 miliona dinara. Uz izdvajanje građana, dolazimo do sume od čak 28 miliona dinara za energetsku efikasnost. Ove godine imali smo mnogo veću zainteresovanost građana za instaliranje gasnih kotlova u odnosu na postavljanje novih vrata i prozora, što je do sada bila najpopularnija mera, ali to se sada menja, rekao je nakon potpisivanja ugovora Debeljački.

  

Postavio: Administrator dana 2024.01.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 53
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen