Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4278/u-tri-osnovne-kole-odrano-takmienje-u-ahu/

Verzija za tampu / To ScreenviewU TRI OSNOVNE ŠKOLE ODRŽANO TAKMIČENJE U ŠAHU


Juče je u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Srbobranu održano školsko takmičenje u šahu. Učešće su uzeli učenici od prvog do osmog razreda, a po rečima Vladimira Golupskog, sekretara šah kluba "Srbobran" odziv je bio vrlo dobar.


Naredne nedelje održaće se takmičenje i u OŠ "Petar Drapšin" u Turiji i na taj način ćemo dobiti sve učenike, ljubitelje ove drevne igre koji će predstavljati svoje škole na opštinskom takmičenju.

- Mi smo vrlo zadovoljni koliko se dece prijavilo da učestvuje, kako u ovoj, tako i u školi "Vuk Karadžić i "Žarko Zrenjanin", a očekujemo da će tako biti i u Turiji. Drago nam je što smo pozvani da pomognemo u organizaciji turnira. Rasporedili smo decu da igraju u odnosu na svoj uzrast i ovo je jedna lepa i korisna akcija, Šah klub je samo jedan od organizatora i trudimo se da deci budemo na usluzi i da im pomognemo i uputimo u tajne ove veštine, kazao je Vladimir Golupski, uputivši zahvalnost svim prosvetarima koji su podržali projekat.

Takođe, naglasio je ulogu Bojana Nikolića, predsednika šah kluba u Srbobranu, koji je za organizaciju turnira dobio podršku Ministarstva sporta i omladine.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign