Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zakupljen prostor

SPORTSKE IGRE MLADIH U HALI SPORTOVA!


Karavan radosti i prijateljstva - Sportske igre mladih, inače najmasovnija manifestacija amaterskog sporta u Evropi, ponovo je danas zastao u Srbobranu. Učenici svih osnovnih škola u Srbobranu, Turiji i Nadalju druže se, edukuju i takmiče u deset sportskih disciplina, promovišući zdrav život i tražeći priliku da dobrim rezultatima izbore nastup na regionalnom, državnom, a, što da ne, i na međunarodnom nivou.


Priliku da budu deo Sportskih igara mladih deci su zajedno obezbedili kompanija Dunav osiguranje, Coca Cola koja organizuje istoimeni kup u fudbalu, i stalni partneri - Opština Srbobran i Centar za sport i turizam.

"Aktivnosti koje sprovodimo, trud i rad koji se ulažu, usmereni su, pre svega, na naši decu, i stoga nam je neizmerno drago što je Srbobran ponovo deo 'Sportskih igara mladih'. Ovo je prilika da se deca lepo druže i na najlepši način promovišu zdrav razvoj i sport uopšte. Hvala svima koji su učestvovali u projektu, hvala učesnicima, i nadam da će se iz ovakvih aktivnosti izroditi prijateljstva za celi život", rekao je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Miodrag Gogić, izvršni direktor Sportskih igara mladih, istakao je da je prošlogodišnje odlično iskustvo sa organizacijom Igara u Srbobranu, doprinelo da i ove godine jedna od stanica u karavanu bude baš Srbobran, potpuno zasluženo i sa zadovoljstvom.

"Deca se druže i stiču nova prijateljstva kroz takmičenje u deset sportova, a kroz edukativnu radionicu o ekologiji, stiču saznanja o zaštiti životne sredine. Nadam se da će i deca iz ovog grada postići rezultate koji ih mogu odvesti na regionalno takmičenja, a zatim i na državno na Zlatiboru, i međunarodno u Splitu", rekao je Ogić i zahvalio Opštini Srbobran i Centru za sport i turizam za sve što čine da deca budu deo Sportskih igara mladih i uživaju.

Inače, manifestacija pruža priliku deci da u periodu od marta do avgusta potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova: mali fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pesku, tenis, stoni tenis, šah, atletika i igra između dve vatre. Igre spajaju region, a učesnici su deca osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Deca ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji druženja i zdravog načina života. Sportske igre mladih su i u Srbiji postale omiljena manifestacija, a interesovanje za učešće u Igrama iz godine u godinu sve je veće.

Evo kako je to zabeležila kamera:

  

Postavio: Administrator dana 2024.02.12

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 79
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen