Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

GOSTI VIŠE NEGO ZADOVOLJNI!


Lovačko udruženje FAZAN iz Srbobrana ugostilo je prijatelje, lovce iz srodnih udruženja iz Minićeva, Janošhalme u Mašarskoj i Vidina u Bugarskoj. Dva dana lovilo se u srbobranskom ataru, a pucalo se na fazana i zeca.


Lovačko udruženje FAZAN iz Srbobrana priredilo je gostinski lov za svoje prijatelje iz srodnih udruženja sa kojima imaju višegodišnju uspešnu saradnju. Prvog dana lovio se fazan, a drugog dana, u nedelju 20.11.016. zec. Celo udruženje drugog dana izašlo je na različite terene.

- Ekstra zadovoljni su bili naši gosti, tako da smo još jednom bili dobri domaćini našim prijateljima. To mogu da vam potvrde naši drugari iz Minićeva sa kojima se družimo 23 godine, iz Janošhalme sa kojima sarađujemo 7 godina i lovci iz Bugarske koji su sada prvi put bili kod nas, rekao je za naš portal Dušan Popović predsednik LU FAZAN.

UDRUŽENJE FAZAN osnovano je 1910 godine i trenutno broji oko 120 članova. Ovde možete da vidite fotografije sa večere, koja je priređena u lovačkom domu.

- Brojno stanje divljači u lovištu se popravlja, ali i dalje veliki uticaj na to ima intenzivna poljoprivreda, odnosno insekticidi, pesticidi koji značajno uništavaju fond divljači. Takođe veliki problem je seča stabala i uništavanje staništa, Baš juče sam se čuo sa Đorđem Debeljačkim, kako bi smo zasadili nešto stabala oko fazanerije. Takođe, treba da vidimo sa JVP VODE VOJVODINE da pored obale kanala zasadimo jedan broj stabala. To moramo da uradimo, zato ćemo pokušati da se dogovorimo da uzmemo u zakup određeni deo zemlje i zasadimo topole ili neke druge sadnice uz obalu kanala. Za sada imamo odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom. Postoji uzajamno razumevanje, već smo više puta učestvovali u zajednićkim akcijama koje su bile u okviru očuvanja životne sredine i očekujemo da ćemo i ovaj posao zajednički uraditi u razgovoru za naš portal rekao je Popović. Druženje koje su srbobranski lovci priredili uz tamburaše i bogatu trpezu u petak 18.11. u lovačkom domu potrajalo je duboko u noć, a gosti su domaćine darivali poklonima. Dušan Popović pozdravio je goste zdravicom:

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2016.11.28

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 83
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen