Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OVE GODINE 73 OPŠTINSKE STIPENDIJE ZA STUDENTE


Svi studenti koji su konkurisali za opštinsku stiupendiju u ovoj školskoj godini, a da su ispunili uslove konkursa lokalne samouprave obezbedili su novčana sredstva koja će im uvećati budžet tokom školovanja, ali i dobili podršku opštine. Ugovore je potpisao predsednik opštine, Radivoj Debeljački koji je studentima poželeo uspeh i pružio podršku na putu sticanja akademskog znanja.


Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, potpisao je danas 73 ugovora o stipendiranju visokoškolaca i sreo se sa nekima od njih prilikom javnog potpisivanja ugovora.

Opštinsku stipendiju dobilo je 28 studenata prve godine (5.000 dinara), 18 studenata viših godina sa prosekom 7+ (5.000 dinara) i 27 studenata sa prosekom 8+ (8.000 dinara). Sve stipendije ove godine uvećane su za po 3.000 dinara. Samo tri studenta koja su konkurisala nisu dobila stipendiju, naime oni su ostvarili pravo na stipendiju koju dodeljuje Republika Srbija.

"Veoma je važna činjenica da nije bilo rang liste, već, svi zahtevi naših studenata za stipendijama su i odobreni. Nastavićemo da ulažemo u obrazovanje i sa tim u vezi, u ovoj godini izdvojeno je 4.460.000 dinara za studentske stipendije. Trudićemo se i u narednim godinama da podržimo sve inicijative koje dolaze od naših studenata i da im budemo snažan partner u obrazovanju", rekao je nakon dodele ugovora Debeljački.

On je, nakon zvaničćnog dela, sa studentima proveo izvesno vreme u ležernom razgovoru. Interesovao se koje su fakultete upisali i šta je bilo oipredeljujuće prilikom izbora. Većina studenata na ovo pitanje je odgovorila da je to pre svega bilo zanimanje za određenu naučnu oblast, a tek potom novac i ostalo. 

Postavio: Administrator dana 2024.03.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 43
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen