Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

U ─îETVRTAK ODBORNICI ODR┼ŻALI SEDNICU SO SRBOBRAN


Ju─Źe je odr┼żana XL sednica Skupštine opštine Srbobran. Lokalni parlament usvojio je Odluku o donošenju mera prevencije zaga─Ĺenja vazduha, zatim Srednjoro─Źni Programi ure─Ĺivanja gra─Ĺevinskog zemljišta na teritoriji opštine Srbobran za period od 2024. do 2027. godine, dopunjenu Odluku o gra─Ĺevinskom zemljištu opštine Srbobran, kao i stavio van snage Odluku o davanju stanova u zakup i na koriš─çenje radi rešavanja stambenih potreba izabranih, postavljenih i zaposlenih lica u opštini Srbobran.


Tako─Ĺe, skupštinska ve─çina izglasala je izmenjene i dopunjene Plan generalne regulacije naselja Srbobran, Odluku o davanju u zakup poslovnog prostora kojim raspola┼że opština Srbobran, zatim Odluku o otu─Ĺenju gra─Ĺevinskog zemljišta iz javne svojine opštine Srbobran neposrednom pogodbom po pravu pre─Źe kupovine - suvlasni─Źkog dela katastarske parcele broj 1950 K.O. Srbobran, te dopunjeni Program otu─Ĺenja i davanja u zakup na odre─Ĺeno vreme gra─Ĺevinskog zemljišta u javnoj svojini u opštini Srbobran.

Usvojene su Analiza poslovanja javnih preduze─ça ─Źiji je osniva─Ź Opština Srbobran sa preduzetim merama za otklanjanje poreme─çaja u poslovanju, za period od 01. 01. 2023. do 31. 12. 2023. godine, Informacija o stepenu uskla─Ĺenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja javnog preduze─ça JKP "Graditelj" za period od 01. 01. 2023. do 31. 12. 2023. godine, i Godišnji izveštaj za 2023. godinu o sprovo─Ĺenju Srednjoro─Źnog plana oštine Srbobran za period 2023–2025. godine

Podršku Skupštine opštine Srbobran dobila su i rešenja o davanju saglasnosti na izveštaje o radu DOO "Odmarališta Srbobran", Centra za fizi─Źku kulturu, rekreaciju i turizam Srbobran i Narodne biblioteke Srbobran, sa finansijskim izveštajem za 2023. godinu, te na plan i program rada Centra za fizi─Źku kulturu, rekreaciju i turizam Srbobran za 2024. godinu. Saglasnosti su dobile Izmene i dopune Statuta Narodne biblioteke Srbobran i na ime udru┼żenja gra─Ĺana "Ora─Źi opštine Srbobran".

Sednica je završena odborni─Źkim pitanjima. 

Postavio: Administrator dana 2024.03.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 47
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen