Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

U SUSRET BEĆARIJADI U TURIJI!


Grupa kulturnih stvaralaca, ljubitelja muzike i entuzijasta pre skoro 30 godina u Turiji je okupila tamburaše i održano je prvo takmičenje tamburaških orkestara u sviranju i pevanju bećaraca. Ukupno je u nizu održano tri Bećarijade, a onda je iz raznoraznih okolnosti sve stalo. Ove godine rodila se ideja da se ova manifestacija ponovo održi u Turiji odakle poztivaju tamuraše da se prijave za učešÄ‡e.


Zahvaljujući Teodori Mrkajić koja nas je obavestila o želji da se jedna ovakva manifestacija ponovo orži u Turiji došli smo u posed video snimka prve Bečarijade koja je održana 1995. godine.

Ovaj dokumentarni zapis je prilika da se prisetimo nekih prošlih vremena, ali i da vidimo neke koji više nisu sa nama ili da se podsetimo kako smo nekad izgledali. Neka deca su u međuvremenu odrasla, postali su ljudi i svakako dugujemo Teodori veliku zahvalnost na poverenju da nam dozvoli da ovaj snimak postavimo na youtube kanal i tako sačuvamo sećanje i uspomene oživimo.

Prijave za učešÄ‡e na Bećarijadi su u toku tako da pozivamo sve tamburaše da nam se pridruže i svojom pesmom uveličaju ovaj događaj, kaže Teodora.

  

Postavio: Administrator dana 2024.03.15   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 50
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen