Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

Srbobranu 1,69 miliona dinara za unapre─Ĺenje kvaliteta vazduha


Ministarka zaštite ┼żivotne sredine Irena Vujovi─ç potpisala je danas sa predstavnicima 65 lokalnih samouprava širom Srbije ugovore o realizaciji projekata u 2024. godini, ─Źiji je cilj unapre─Ĺenje kvaliteta vazduha. Ugovori su potpisani za dodelu ukupno 700 miliona dinara kroz tri javna konkursa, za projekte zamene kotlova u toplanama i javnim ustanovama, podršku zameni individualnih lo┼żišta i uklanjanje divljih deponija. Jedan od projekata bi─çe realizovan u opštini Srbobran.


"Danas sam potpisala ugovore koji su namenjeni unapre─Ĺenju kvaliteta vazduha i zemljišta i za koje smo obezbedili zna─Źajna sredstva. ─îestitam gradovima i opštinama koji su ove godine kandidovali kvalitetne projekte i tako uspeli da iskoriste priliku da, uz podršku Ministarstva koje vodim, unaprede kvalitet ┼żivota gra─Ĺana u svojim sredinama. Va┼żno je da svi koji su dobili sredstva, što pre po─Źnu i sa radovima na terenu, kako bi se u najkra─çem roku realizovali ovi projekti, va┼żni za gra─Ĺane", rekla je Vujovi─ç.

Prema odluci, za rekonstrukciju toplovodne glasne kotlarnice na objektu Predškolske ustanove radost obezbe─Ĺeno je 1.690.000 dinara. Ugovor u Ministarstvu zaštite ┼żivotne sredine potpisala je Biljana Baji─ç, direktorka PU "Radost".

„I ove godine smo opredelili zna─Źajna sredstva za podršku lokalnim samoupravama u realizaciji ekoloških projekata. Na osnovu ugovora koje sam danas potpisala, menja─çemo kotlove u Vrbasu, Srbobranu, Knja┼żevcu, Ivanjici, Valjevu, Kraljevu, Po┼żarevcu, Vrnja─Źkoj Banji, ─îa─Źku i u brojnim drugim gradovima i opštinama. Pozivam sve zainteresovane lokalne samouprave da pripremaju projekte, jer ─çemo raspisati javni konkurs za dodelilu preostalih sredstava. Resorno mnistarstvo ─çe uvek rado podr┼żati projekte koji za cilj imaju bolji kvalitet vazduha i ┼żivota stanovnika", rekla je Vujovi─ç. 

Postavio: Administrator dana 2024.03.15   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 47
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen