Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

AKCIJA UREĐENJA ATARSKIH PUTEVA


U organizaciji Mesne zajednice Srbobran, uz podršku Opštine Srbobran, domaći poljoprivredni proizvođači uredili su juče atarske puteve. Pozivu se odazvalo 25 srbobranskih poljoprivrednika, koji su bili podeljeni u pet grupa tako da u svakoj bude po dve tanjirače i tri setvospremača, drljača ili valjaka za ravnanje puta.


"Veoma je značajno što se veći broj naših poljoprivrednika odazvao pozivu i inicijativi Mesne zajednice Srbobran, što prepoznaju značaj ove vrste aktivnosti, aktivnosti na korist poljoprivrednih proizvođača i svih nas u Srbobranu. Ovakve akcije se redovno organizuju u Turiji, poslednja je u Srbobranu organizovana pre izvesnog vremena, ali sad kad vidim kako je dobro organizovana današnja i kako to lepo izgleda, mislim da bi ovo moglo da postane redovna praksa i ovde. Lokalna samouprava će uvek pozdraviti ovako dobre inicijative u kojima svi zajedno činimo nešto dobro za našu lokalnu zajednicu. Opština Srbobran mora i treba da vodi računa o svim svojim građanima, a kako je poljoprivreda jedna od glavnih grana naše privrede, posebna pažnja mora biti usmerena upravo na ovu oblast. Predsednik Opštine, ali i svi drugi ljudi uključeni u njen rad, moraju biti prisutni na terenu, da se razgovara sa građanima kako bismo znali na koji način da doprinesemo boljem funkcionisanju cele opštine Srbobran i da tako obezbedimo svima bolje uslove za život", rekao je pred početak akcije Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Lokalna samouprava izdvojila je sredstva za nabavku goriva za akciju,kao i za ručak i druženje svih učesnika nakon završenog posla.

"Nama poljoprivrednicima je važno da atarski putevi budu lako prohodni, tako se mašine manje habaju pa se i manje kvare, a i putničkim vozilima je lakše prići do njiva sad kad nema rupa. Nisam računao, ali sam siguran da je danas urađeno oko 100 kilometara puteva. Samo srbobranski atar je veličine 18.000 hektara, i danas smo pokrili ceo atar, sve važnije puteve i one sporedne za koje znamo da se više koriste", rekao je Nandor Brašnjo, odbornik SO Srbobran i jedan od organizatora akcije. 

Postavio: Administrator dana 2024.03.17

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 50
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen