Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4345/poziv-na-ix-zmajev-festival-nauke/

Verzija za tampu / To ScreenviewPOZIV NA IX ZMAJEV FESTIVAL NAUKE


IX  Zmajev Festival Nauke će se održati 19.04.2023.godine u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa početkom u 15.00 časova. Kao i svake godine, našu ideju da promovišemo nauku,  podržala je lokalna samouprava i brojni drugi sponzori. Takođe, kao pravi preduzetnici, novac koji je sakupljen na prošloj akciji „Papirko“ smo čuvali za ovu priliku i od te sume smo obezbedili određeni materijal za realizaciju festivala.


Na 9. Zmajevom festivalu nauke znimljivi štandovi će biti postavljeni u savremeno opremljenim  učionicama škole.  Posetioci će šetnjom kroz školu moći da vide i nauče svašta novo i zanimljivo kroz eksperimente, filmove, kvizove, takmičenja.  Imaćemo preko 100 učesnika  koji vredno pripremaju svoje postavke iz raznih predmeta i naučih disciplina. Radi ravnoteže imaćemo i jedan štand učenika nižih odeljenja iz Sremskih Karlovaca i štand srednjoškolaca iz Novog Bečeja . U goste će nam doći i studenti i profesori sa čak 2 fakultet iz Novog Sada,  zatim OŠ „20.oktobar“ iz Vrbasa, a za naučno izlaganje će imati  mogućnosti i učenici svih osnovnih škola iz opštine.

Od grčkih boginja i aktivnih vulkana do neandertalca Lokija koji rešava matematičke i jezičke nedoumice..  Nećemo vam odati sve informacije, dođite i ispratite jedan od najpopularnijih   projekata OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Pozivamo posetioce iz cele opštine, a i šire da sa nama uživaju u Zmajevom festivalu nauke, da promovišemo i negujemo prave vrednosti, da se družimo i otvaramo nove vidike.

Organizator festivala

Nastavnik biologije, Adrijana Vereš
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign