Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

ZAŠTITNIK GRAĐANA IZVRŠIO NADZOR POLICIJSKE STANICE U SRBOBRANU


Nakon što su pojedini mediji došli u posed informacije da je u Srbobranu u policijskoj stanici u prostorijama za zadržavanje jedan građanin izvršio samoubistvo, u petak je izvršen neposredan nadzor nad radom stanice. Tim povodom obratili smo se zaštitniku građana kako bi smo saznali više o ovom nemilom događaju.


U medijima je u petak 09.05. osvanula vest da je pre tri dana, 06.05. u policijskoj stanici u Srbobranu jedan građanin izvršio samoubistvo. Kako se kaže u toj vesti muškarac je bio zadržan po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu  potvrdio da je PU Novi Sad pismenim putem obavestila OJT u Novom Sadu. Međutim, portparol je izjavio da je ovo tužilaštvo obavešteno o događaju samo zato što je muškarac zadržan po njihovom nalogu jer je krivično delo za koje je osumnjičen izvršeno na teritoriji za koje je nadležno to tužilaštvo.

U vesti se još navodi da će istragu o slučaju voditi Osnovno javno tužilaštvo u Vrbasu.

Nakon toga zaštitnik građana Zoran Pašalić najavio je da će Sektor za zaštitu prava lica lišenih slobode te institucije u petak, 10. maja obaviti kontrolnu posetu policijskoj stanici u Srbobranu, nakon saznanja iz medija da je muškarac u prostorijama te ustanove izvršio samoubistvo.

Obratili smo se zaštitniku građana sa pitanjem da li su izvršili najavljeni nadzor i do kakvih su saznanja došli prilikom kontrole, da bi smo danas dobili pismeni odgovor u kome se kaže:

Zaštitnik građana je u petak 10. maja 2024. godine obavio neposredan nadzor nad radom Policijske stanice Srbobran radi pribavljanja relevantnih informacija o svim okolnostima i činjenicama koje su od značaja za ocenu zakonitosti i pravilnosti rada te policijske stanice povodom medijskih napisa od 9. maja da je zadržano lice u toj policijskoj stanici izvršilo samoubistvo. Po okončanju ispitnog postupka biće sačinjen Izveštaj o slučaju koji će biti javno dostupan.

  

Postavio: Administrator dana 2024.05.13   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 87
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen