Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/4364/zatitnik-graana-izvrio-nadzor-policijske-stanice-u-srbobranu/

Verzija za tampu / To ScreenviewZAŠTITNIK GRAĐANA IZVRŠIO NADZOR POLICIJSKE STANICE U SRBOBRANU


Nakon što su pojedini mediji došli u posed informacije da je u Srbobranu u policijskoj stanici u prostorijama za zadržavanje jedan građanin izvršio samoubistvo, u petak je izvršen neposredan nadzor nad radom stanice. Tim povodom obratili smo se zaštitniku građana kako bi smo saznali više o ovom nemilom događaju.


U medijima je u petak 09.05. osvanula vest da je pre tri dana, 06.05. u policijskoj stanici u Srbobranu jedan građanin izvršio samoubistvo. Kako se kaže u toj vesti muškarac je bio zadržan po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu  potvrdio da je PU Novi Sad pismenim putem obavestila OJT u Novom Sadu. Međutim, portparol je izjavio da je ovo tužilaštvo obavešteno o događaju samo zato što je muškarac zadržan po njihovom nalogu jer je krivično delo za koje je osumnjičen izvršeno na teritoriji za koje je nadležno to tužilaštvo.

U vesti se još navodi da će istragu o slučaju voditi Osnovno javno tužilaštvo u Vrbasu.

Nakon toga zaštitnik građana Zoran Pašalić najavio je da će Sektor za zaštitu prava lica lišenih slobode te institucije u petak, 10. maja obaviti kontrolnu posetu policijskoj stanici u Srbobranu, nakon saznanja iz medija da je muškarac u prostorijama te ustanove izvršio samoubistvo.

Obratili smo se zaštitniku građana sa pitanjem da li su izvršili najavljeni nadzor i do kakvih su saznanja došli prilikom kontrole, da bi smo danas dobili pismeni odgovor u kome se kaže:

Zaštitnik građana je u petak 10. maja 2024. godine obavio neposredan nadzor nad radom Policijske stanice Srbobran radi pribavljanja relevantnih informacija o svim okolnostima i činjenicama koje su od značaja za ocenu zakonitosti i pravilnosti rada te policijske stanice povodom medijskih napisa od 9. maja da je zadržano lice u toj policijskoj stanici izvršilo samoubistvo. Po okončanju ispitnog postupka biće sačinjen Izveštaj o slučaju koji će biti javno dostupan.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign