Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Školstvo

NAGRADE ZA DVA VRTIĆA U NAŠOJ SREDINI


Dva vrtića Predškolske ustanove "Radost", "Crvenkapa" iz Srbobrana, i "Bubamara" iz Nadalja, dobitnici su nagrade "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini", koje se dodeljuju u okviru istoimenog, sada već 15 godina dugog projekta Pokrajinske vlade. Nagrađene su vaspitno-obrazovne ustanove koje su ove godine bile najuspešnije u realizaciji aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.


"Zahvaljujući predanom radu i velikoj posvećenosti Pokrajinske vlade, Pokreta gorana Vojvodine i naših prosvetnih radnika, realizacija ovog programa nijednom nije prekinuta do sada. Nagrađene su zaista najbolje ideje za ovu godinu, i svaka ima jasan cilj – da ojača i podigne svest, kao i ličnu odgovornost za brigu o životnoj sredini", istakla je prilikom dodele nagrada Sandra Božić, potpredsednica Pokrajinske vlade.

Najveću korist ovog podsticajnog programa, kako je rečeno, čine zrela i kreativna rešenja mladih i dece za svoje okruženje, što puno govori o njihovim kvalitetima, kao i njihovih mentora – vaspitača, nastavnika i profesora.

"Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine  samo je u poslednjih sedam godina izdvojio preko 13 miliona dinara za ovaj program. Nedavno je potpisao i pojedinačne sporazume o saradnji u vezi sa njegovom realizacijom sa svih 45 jedinica lokalne samouprave u našoj pokrajini. To znači još veći fond za nagrade našim đacima i ustanovama u okviru ovog projekta“, istakla je potpredsednica Božić.

Ispred PU "Radost" i vrtića u kojim rade, nagrade su primile vaspitačice Danijela Miličić Trebaticki i Halila Dragićević. Inače, ovo je za "Bubamaru" bilo 13. učešće u projektu i uvek je bila nagrađena. 

Postavio: Administrator dana 2024.06.04

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 39
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen