Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / DruÅ¡tvo

BISER I PLAVI KRUG ZAJEDNIČKI OBELEŽILI 03.DECEMBAR!


U prostorijama BISERA danas pregledano preko 70 građana u okviru besplatne akcije preventivnih medicinskih pregleda. Tamo je bio naš Lacika Paracki...


Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je  danas, 3. decembra, a procene su da osobe sa invalititetom čine oko 10 odsto svetske populacije.

Dan posvećen osobama sa invaliditetom ustanovljen je 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju da obeležavaju taj dan s ciljem da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešÄ‡e u društvu.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom "Dostizanje 17 ciljeva budućnosti kakvu želimo" proizlazi iz 17 ciljeva održivog razvoja, među kojima su iskorenjivanje gladi i siromaštva, obezbeđivanje zdravstvene zaštite i inkluzivnog obrazovanja.

Dan osoba sa invaliditetom obeležen je u Srbobranu u prostorijama Udruženja "Biser". U saradnji sa "Plavim krugom" za sve građane organizovan je besplatan preventivni zdravstveni pregled, a u toku prepodneva kroz Biserove prostorije prošlo je preko sedamddeset naših sugrađana.

Među njima bio je Radivoj Paroški, predsednik SO Srbobran, koji je iskoristio priliku da proveri svoje zdravlje, a evo šta je ovim povodom kazao za medije:

Takođe, dr Ilija Gazepov, koji je osnivač Udruženja Plavi krug danas je bio u Biseru. Evo šta je on kazao našem reporteru: 

Postavio: Administrator dana 2016.12.03   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 72
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen