Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/440/biser-i-plavi-krug-zajedniki-obeleili-03-decembar/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewBISER I PLAVI KRUG ZAJEDNI─îKI OBELE┼ŻILI 03.DECEMBAR!


U prostorijama BISERA danas pregledano preko 70 gra─Ĺana u okviru besplatne akcije preventivnih medicinskih pregleda. Tamo je bio naš Lacika Paracki...


Me─Ĺunarodni dan osoba sa invaliditetom obele┼żen je  danas, 3. decembra, a procene su da osobe sa invalititetom ─Źine oko 10 odsto svetske populacije.

Dan posve─çen osobama sa invaliditetom ustanovljen je 1992. godine, kada je Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se sve zemlje pozivaju da obele┼żavaju taj dan s ciljem da se unapredi i omogu─çi osobama sa invaliditetom jednako u┼żivanje ljudskih prava i ravnopravno u─Źeš─çe u društvu.

Tema ovogodišnjeg Me─Ĺunarodnog dana osoba sa invaliditetom "Dostizanje 17 ciljeva budu─çnosti kakvu ┼żelimo" proizlazi iz 17 ciljeva odr┼żivog razvoja, me─Ĺu kojima su iskorenjivanje gladi i siromaštva, obezbe─Ĺivanje zdravstvene zaštite i inkluzivnog obrazovanja.

Dan osoba sa invaliditetom obele┼żen je u Srbobranu u prostorijama Udru┼żenja "Biser". U saradnji sa "Plavim krugom" za sve gra─Ĺane organizovan je besplatan preventivni zdravstveni pregled, a u toku prepodneva kroz Biserove prostorije prošlo je preko sedamddeset naših sugra─Ĺana.

Me─Ĺu njima bio je Radivoj Paroški, predsednik SO Srbobran, koji je iskoristio priliku da proveri svoje zdravlje, a evo šta je ovim povodom kazao za medije:

Tako─Ĺe, dr Ilija Gazepov, koji je osniva─Ź Udru┼żenja Plavi krug danas je bio u Biseru. Evo šta je on kazao našem reporteru:
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign