Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

NAJAVLJENO NEVREME U NAREDNA DVA DANA!


Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode (za utorak 25. i sredu 26.06.2024.) Očekuje se veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada, uz napomenu RHMZ-a da je tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda unapred teško odrediti.


U vezi sa tim prenosimo glavne delove iz saopštenja za javnost koje smo dobili od Uprave za vanredne situacije:

U utorak, 25.06.2024. godine izdato je narandžasto upozorenja za Grad Beograd, Severno Bački, Zapadno Bački, Južno Bački, Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Sremski, Šumadijski, Kolubarski, Mačvanski, Zlatiborski, Moravički i Raški upravni okrug.

U sredu 26.6.2024. godine, narandžast meteoalarm se predviđa u području Severno Bački, Zapadno Bački, Južno Bački, Severno Banatski, Srednje Banatski i Južno Banatski upravnog okruga.

S obzirom na prognozu koja predviđa grmljavinske nepogode sa pljuskovima i gradom kao i većom količinom padavina za kratko vreme (od > 20 L/m2 u periodu do 3h), radi se o opasnim i veoma opasnim vremenskim pojavama, koje su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe. S obzirom na najavljeno, može se očekivati izazivanje ozbiljnih teškoća u urbanim sredinama (posebno problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima), problemi u saobraćaju i transportu, odlaganje već planiranih poljoprivrednih aktivnosti kao i rizik od udara groma, što može dovesti do problema u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizika od iniciranja pojave vatre, problema u telekomunikacijama. Moguća je šteta na imovini i povređivanje ljudi, KAŽE SE U SAOPŠTENJU KOJE SMO PRIMILI.

Ukoliko naša lokalna sredina bude pogođena nevremenom izveštavaćemo u vezi sa tim i emitovaćemo saopštenja Opštinskog štaba za vanredne situacije.

  

Postavio: Administrator dana 2024.06.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 77
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen