Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

NARODNA BIBLIOTEKA PROMOVISALA KNJIGU "LIPE NE MIRIŠU UVEK ISTO"


Bila je ovo prva promocija drugog izdanja knjige - romana autora Miroslava Vasina. Književna publika koja je u petak došla u Narodnu biblioteku da se upozna sa stvaralačkim radom Vasina bila je u prilici da čuje reči njegovih prijatelja, ali i poznavalaca književnosti među kojima su neki takođe ostvareni kao stvaraoci.


Moderator razgovora o knjizi i delu autora bio je Bora Otić, a govorili su Zoran Subotički, Dobrivoje Antonić, Dragan Kojić, dok su muzički ovo veče upotpunili Miša Blizanac, dr Zoran Mulić na klavijaturama, Ivana Mulić i na harmonici Zoran Janković.

Publici se obratio i autor knjige koja je pokušaj da se tananim mislima prepriča vreme koje je obeležio II Svetski rat u Vojvodini, vreme pogroma i stradanja u Čurugu kroz prizmu odnosa Srba i Mađara za vreme, pre i posle racije koja je počela 1942. godine u Čurugu i zauvek obeležila mnoge porodice koje su u to vreme živele u ovom vojvođanskom mestu.

Kako autor kaže, knjiga koja se bavi ovom osetljivom temom je nastala kao njegova unutrašnja potreba da ukaže da nije tačno da uvek dobro pebeđuje, da i zlo može da pobedi, ali i da pored toga sloga je moguća i u najgorim vremenima. To dokazuje primerom dve porodice, Šovljanski i Čordaš, koje su se volele, poštovale, patile i spašavale međusobno kad je to bilo najpotrebnije i neizmerno hrabro.

Knjiga se čita u dahu, napisana je razumljivo, prepoznatljivim jezikom i kako se čulo na promociji ima u sebi narativ koji je prepoznatljiv kod velikih pisaca kao što su Ćosić, Selenić...

Izdavač prvog romana Miroslava Vasina je Prometej iz Novog Sada.

 

  

Postavio: Administrator dana 2024.07.01   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 73
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen