Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

FORMIRANA NOVA VLAST U OPŠTINI SRBOBRAN


Na današnjoj konstitutivnoj sednici SO Srbobran izabrani su nosici vlasti u narednom mandatu. Na čelo opštine, po drugi put, odbornici su izabrali Radivoja Debeljačkog, prvog sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbobran sutra".


Novi (stari) predsednik opštine je Radivoj Debeljački, master politikolog.On je predložio za mesto zamenika, Vladimira Šarčeva, koji je po zanimanju pravnik, dok su za članove Opštinskog veća predloženi, a potom tajnim glasanjem izabrani Dejana Aleksijević, zaposlena u Narodnoj biblioteci, Jovica Andrić, košarkaški trener, Stefan Mladenović, preduzetnik, Ljiljana Plazačić, vaspitačica, Beata Sabadoš Fodor, poljoprivrednica.

Funkciju predsednika SO Srbobran obavljaće Radivoj Paroški, a mesto zamenika pripalo je glasovima većine dosadašnjoj predsedavajućoj, Mileni Alargić. Za sekretara SO Srbobran izabrana je Tatjana Simin koja je i do sada obavljala ovu funkciju.

Verifikovani su mandati svih 28 odbornika.Skupštinsku većinu (22 odbornika) formirali su zajednički, odbornici koalicione liste "Aleksandar Vučić - Srbobran sutra" i odbornici sa liste Saveza Vojvođanskih Mađara - dr Balint Pastor.

U opoziciji je ostalo ukupno šest odbornika i to četiri sa liste "Oslobodimo Srbobran" i dva odbornika sa liste "Nada za Srbobran, Turiju i Nadalj".

Nakon položene zakletve, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački održao je ekspoze u kome je rekao:

"Poštovane odbornice i odbornici, članovi Opštinskog veća, direktori javnih preduzeća i ustanova, dragi gosti svečane, konstitutivne sednice, ukazana mi je velika čast ali i odgovornost da još jednom, zahvaljujući velikoj istorijskoj podršci građana koaliciji 'Aleksandar Vučić - Srbobran sutra', dobijem priliku da nastavim svoje zalaganje za lokalnu zajednicu koju neizmerno volim i kojom se ponosim.

Zbog toga je veoma važno da kao glavni zadatak pred sebe ponovo postavimo interese svih naših građana i time doprinesemo da naš Srbobran, naša Turija i naš Nadalj budu još lepša i bolja mesta za život. Ono što sa sigurnošću mogu da kažem je da će razgovor i briga o našim sugrađanima biti prioritetna i najvažnija smernica koju ćemo imati u radu. Na krilima velike podrške, danas se potvrđuje i nastavlja kontinuitet daljeg razvoja i projekata koji za krajnji cilj imaju pozicioniranje naše Opštine na mesto koje zaslužuje, opštine prepune istorije i tradicije kojom se dičimo, ali i lokalne samouprave budućnosti koja se ogleda, pre svega, u dobrim ljudima spremim na rad, predanost, na lokal patriotizam koji mora da bude odlika i izvršne vlasti koja se danas formira.

U prethodnom periodu ostvarili smo većinu zacrtanih ciljeva i projekata, u dobroj meri poboljšali infrastrukturu kroz veliki broj rekonstruisanih ulica, ulaganjima u sisteme za vodosnabdevanje, sportske terene i igrališta, ulaganjima u škole i vrtiće, pešačke staze i druge važne projekte koji su, svakako, poboljšali uslove života naših sugrađana, što je i osnovni zadatak svake odgovorne politike koja se sprovodi. Vodili smo računa i o zdravstvenoj zaštiti naših sugrađana, a to se najbolje ogleda kroz velika ulaganja u medicinsku opremu i stručni kadar u Domu zdravlja, ali i o mladima i deci kroz razne vrste podrške. Posebno se ponosimo merama kojima podstičemo rađanja i brigom o porodici, koja je osnova i stub svakog društva. Ono što je svakako velika promena u našoj lokalnoj sredini je dinamičnija privredna aktivnost koja se ogleda u sve većem broju novootvorenih radnih mesta, ali i u interesovanju privrednika da dalje nastave ulaganja u našu sredinu. Dobrom utisku o našim mestima doprinele su i različite turističke, kulturne i gastronomske manifestacije, koje su podignute na viši nivo kakav i zaslužuje opština sa dugom i bogatom tradicijom i istorijom. Neizostavni deo toga je poljoprivreda, kao najvažnija privredna grana i zbog toga je od suštinskog značaja da povećamo mogućnost navodnjavanja našeg zemljišta, gde velika očekivanja imamo i od projekta stvaranja veštačke akumulacije na reci Krivaji i spajanja sa Velikim bačkim kanalom.

U godinama koje su pred nama, vreme je da još više 'zasučemo rukave' i nastavimo dalji razvoj, posebno završetkom kapitalnih projekata koji su u toku. To se, pre svega, odnosi na novi Dom kulture, Trg slobode, ali i na nekoliko investicija koje se realizuju kroz privatna ulaganja, kao što je izgradnja banjskog kompleksa i rekonstrukcije hotela u Srbobranu, te izgradnjom nove velike fabrike u industrijskoj zoni što će rezultirati otvaranjem novih radnih mesta. Na tome svakako ne treba stati, s toga je u toku izrada urbanističkih planova za novu industrijsku zonu prema autoputu, jer naše mesto pored te važne saobraćajnice, u narednim godinama dobija još jedan autoput koji spaja mađarsku i rumunsku granicu. Za nas će taj put predstavljati i obilaznicu oko naselja koja će izmestiti sav tranzitan saobraćaj iz naših mesta. Do završetka ovog projekta, Srbobran mara da nastavi sa ulaganjima. U toku je izrada novog pijačnog platoa u nastavku postojeće pijace u Srbobranu, dok će na mestu stare za nekoliko dana biti započeti radovi na izgradnji modernog tržnog centra, još jedne velike privatne investicije koja će zaposliti 40 naših sugrađana. Sve su ovo jasni znaci da opština Srbobran ide napred i da postaje interesantnija za različite vrste ulaganja, što će u velikoj meri uticati i na razvoj naše lokalne samouprave. Pred nama su veliki izazovi od kojih ne bežimo, naprotiv, ući ćemo u koštac sa njima i boriti se da obezbedimo finansiranje, pre svega, kapitalnih projekata koji suštinski utiču na poboljšanje uslova života. Tu prevashodno mislim na početak izgradnje nove kanalizacine mreže i prečistača za otpadne vode, zatim na fabriku vode u Srbobranu, pešačko-biciklističku staza u Nadalju, kružni tok kod Katoličke crkve u Srbobranu, Dom kulture u Turiji. Već početkom naredne godine očekujem da započnemo veliku rekonstrukciju ulica u Srbobranu, a ono što je postala nova realnost našeg mesta je potreba za novim vrtićem u Srbobranu, koji je postao neophodan nakon uvođenja najmlađe, jaslene grupe u našu predškolsku ustanovu.

Za kraj želim da se zahvalim svim mojim sugrađanima i saradnicima koji su na bilo koji način učestvovali i dali svoj doprinos da naša mesta napreduju. Želim da poručim da su moja vrata uvek otvorena za svaku vrstu sugestije, predloga pa i konstruktivne kritike, što će, svakako, doprineti da svi zajedno, bez obzira na razlike, unapredimo uslove života svih naših građana. Živeli Srbobran, Turija i Nadalj", poručio je po stupanju u novi mandat Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

  

Postavio: Administrator dana 2024.07.10

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 26
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen