Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Dru┼ítvo

POMO─ć ZA 22 UGRO┼ŻENA DOMA─ćINSTVA!


Udru┼żenje gra─Ĺana "Dobro srce" realizuje projekat nabavke i podele ogrevnog drveta za finansijski ugro┼żena, stara i nemo─çna lica. Humanitarnu akciju sa 360.000 dinara finansijski je podr┼żala Naftna industrija Srbije kroz projekat "Zajednici zajedno".


Tokom celog dana aktivisti ovog udru┼żenja tovarili su ogrevno drvo na prikolice i dostavljali ugro┼żenim porodicama kojima ─çe ovaj ogrev koliko toliko pomo─çi u ovim hladnim danima. Pored ogrevnog drveta, svako doma─çinstvo je dobilo i d┼żak krompira.

- Delimo onoliko koliko smo uspeli da obezbedimo za dobijeni novac i sva doma─çinstva dobi─çe po 2,5 kubnih metara, jer smo ┼żeleli da pomo─ç stige do što više porodica. Znamo da su potrebe znatno ve─çe, ali birali smo one najugro┼żenije, sa ve─çim brojem uku─çana, posebno dece, jer znamo koliko je teško obezbediti sve što je potrebno za zimske mesece. Uspeli smo da ogrevu pridodamo i krompir, zahvaljuju─çi donaciji jednog humanog pojedinca, rekao je ┼Żeljko Tuševljak, predsednik Upravnog odbora "Dobrog srca".

Od kako je osnovano udru┼żenje organizovalo oko 200 akcija. Udru┼żenje broji 136 ─Źlanova koji svakog meseca izdvoji ─Źlanarinu po 200 dinara, a tako sakupljen novac koristi se kako bi se nekome kome je urgentno potrebno pru┼żila materijalna podrška.

- Nosili smo pakete hrane, higijenske pakete, ogrev, kupovali lekove, pla─çali delove ra─Źuna za struju, delili ode─çu, obu─çu, školski pribor i novogodišnje paketi─çe, pomagali  'Biser', ka┼że Tuševljak i dodaje:

- Radimo radi sebe i radi tih ljudi, a najve─ça nagrada nam je osmeh dece kojoj se trudimo da pomognemo. Naš moto je 'Budimo ljudi', re─Źenica kojom nas je opominjao i usmeravao naš pokojni patrijarh Pavle.

Kako ka┼że Tuševljak ova donacija NIS-a do sada je najve─ça koju su dobili,. Pored zahvalnosti ovoj kompanijii, u ime udru┼żenja tako─Ĺe se zahvalio predsedniku opštine Nešku ─îesti─çu i lokalnoj samoupravi od koje su dobili podršku, a posebno se zahvalio porodici Dragana Beli─ça, poljoprivrednom gazdinstvu Androcki, Milanu Mati─çu, Jovanu Teši─çu, porodici Zorana Mladenovi─ça, kao i svim ─Źlanovima "Dobrog srca" na ─Źelu sa predsednikom ─Éor─Ĺem ─Éuki─çem.

G.D. 

Postavio: Administrator dana 2016.12.07   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen