Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

VATROGASCI SPREČILI VEĆU ŠTETU!


Pre dve noći u požaru na salašu Kurjački izgoreo je krov. Brzom i profesionalnom intervencijom srbobranskih vatrogasaca vatrena stihija je zaustavljena i sprečena je veća šteta...


Dojava je stigla oko pola jedan i pet vatrogasaca sa tri vozila, hitno su se uputili na lice mesta. Kada su stigli na salaš, koji je oko 5 km udaljen od Srbobrana, krovna konstrukcija je bila u plamenu i plameni jezici pretili su da se požar proširi.

- Svaka im čast, da njih nije bilo ko zna kako bi se ovo završilo. Došli su brzo i odmah su počeli da gase, priča nam Radovan Šefer, rodom iz Sanada, koji živi i radi na ovom salašu. Salaš je vlasništvo nekadašnjeg Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, Igora Kurjačkog, a brigu o salašu poslednje dve godine vodi i gazduje njegov sin Miloš, koji je i obavestio vatrogasce. Radovan, koji je svojevremeno i sam bio vatrogasac dalje priča:

- Negde oko jedanaest sati sam legao da gledam televizor. Noć kao i svaka druga. Mirna, tiha.  U neko doba bilo mi je čudno, jer sam čuo više puta "bu, bu", kao kad se plamen razgori u pećki, a znao sam da nisam tako jako naložio peć. Još mi je bilo čudo to što se pojavljuje neka svetlost. Doduše kad putem noću prolaze auta, meni u sobi zasvetle farovii. Ovo je bilo slično, samo što nisam čuo da auta prolaze. Ustanem, izađem napolje i kad se nisam onesvetio! Vidim krov gori. Odmah sam telefonom pozvao Miloša, on je javio vatrogascima i stvarno su došli jako brzo i odmah počeli da gase. Da nije njih bilo ko zna kako bi se završilo. Šteta, Igor je retko dobar čovek, a i Miloš, žao mi je jako, al' još jednom da kažem - svaka čast vatrogascima.

Šteta je prilična. Koliko smo uspeli da saznamo, u plamenu su izgoreli veća količina domaće rakije,  akumulatorske baterije koje su korišćene za vodenu pumpu koja je proizvodila struju, jer salaš nije priključen na električnu mrežu. U požaru je takođe stradala i vodena pumpa, Brzom i efikasnom intervencijom vatrogasaca sprečeno je da da se požar proširi na stambeni deo objekta i ostale zgrade.

Borba sa plamenim jezicima trajala je oko tri sata, tako da je požar likvidiran oko četiri sata ujutro.

Na tom krovu koji je goreo nalazili su se i solarni paneli. Izgorelo je desetak u požaru, dok su ostali oštećeni i van funkcije.

Šta je uzrokovalo požar i ostale detalje utvrdiće se istragom.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2016.12.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 1, gostiju: 63
Administrator
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen