Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

VATROGASCI SPREČILI VEĆU ŠTETU!


Pre dve noći u požaru na salašu Kurjački izgoreo je krov. Brzom i profesionalnom intervencijom srbobranskih vatrogasaca vatrena stihija je zaustavljena i sprečena je veća šteta...


Dojava je stigla oko pola jedan i pet vatrogasaca sa tri vozila, hitno su se uputili na lice mesta. Kada su stigli na salaš, koji je oko 5 km udaljen od Srbobrana, krovna konstrukcija je bila u plamenu i plameni jezici pretili su da se požar proširi.

- Svaka im čast, da njih nije bilo ko zna kako bi se ovo završilo. Došli su brzo i odmah su počeli da gase, priča nam Radovan Šefer, rodom iz Sanada, koji živi i radi na ovom salašu. Salaš je vlasništvo nekadašnjeg Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, Igora Kurjačkog, a brigu o salašu poslednje dve godine vodi i gazduje njegov sin Miloš, koji je i obavestio vatrogasce. Radovan, koji je svojevremeno i sam bio vatrogasac dalje priča:

- Negde oko jedanaest sati sam legao da gledam televizor. Noć kao i svaka druga. Mirna, tiha.  U neko doba bilo mi je čudno, jer sam čuo više puta "bu, bu", kao kad se plamen razgori u pećki, a znao sam da nisam tako jako naložio peć. Još mi je bilo čudo to što se pojavljuje neka svetlost. Doduše kad putem noću prolaze auta, meni u sobi zasvetle farovii. Ovo je bilo slično, samo što nisam čuo da auta prolaze. Ustanem, izađem napolje i kad se nisam onesvetio! Vidim krov gori. Odmah sam telefonom pozvao Miloša, on je javio vatrogascima i stvarno su došli jako brzo i odmah počeli da gase. Da nije njih bilo ko zna kako bi se završilo. Šteta, Igor je retko dobar čovek, a i Miloš, žao mi je jako, al' još jednom da kažem - svaka čast vatrogascima.

Šteta je prilična. Koliko smo uspeli da saznamo, u plamenu su izgoreli veća količina domaće rakije,  akumulatorske baterije koje su korišćene za vodenu pumpu koja je proizvodila struju, jer salaš nije priključen na električnu mrežu. U požaru je takođe stradala i vodena pumpa, Brzom i efikasnom intervencijom vatrogasaca sprečeno je da da se požar proširi na stambeni deo objekta i ostale zgrade.

Borba sa plamenim jezicima trajala je oko tri sata, tako da je požar likvidiran oko četiri sata ujutro.

Na tom krovu koji je goreo nalazili su se i solarni paneli. Izgorelo je desetak u požaru, dok su ostali oštećeni i van funkcije.

Šta je uzrokovalo požar i ostale detalje utvrdiće se istragom.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2016.12.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen