Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/46/pobeda-za-kraj-sezone/

Verzija za tampu / To ScreenviewPOBEDA ZA KRAJ SEZONE


U poslednjem, 18. kolu I vojvođanske lige – Sever:  ŽOK BEČEJ - ŽOK ELAN VOLEY 2:3


U poslednjem, 18. kolu I vojvođanske lige – Sever, odbojkašice Elan Voleja gostovale su u utorak, 19.04.2016. u Bečeju.

Ovom pobedom odbojkašice Elan voleja su u svojoj debitantskoj sezoni u ovom rangu takmičenja osvojile šesto mesto u konkurenciji deset ekipa sa skorom od sedam pobeda i jedanaest poraza i 22 osvojena boda.

Iako su na ovu utakmicu otišle oslabljene, bez dve bitne igračice – Kusli Dorine i Šneberger Marije Magdalene, naše devojke su uspele da, posle velike borbe i preokreta, savladaju domaću ekipu sa 3:2 ( 22:25; 8:25; 25:21; 25:23, 15:13 ) i tako im se revanširaju za poraz koji su doživele u jesenjem delu sezone u Srbobranu.

      Utakmica nije dobro počela po našu ekipu. Slab prijem servisa, loša organizacija i realizacija napada bile su karakteristike prva dva seta, koja su starije i fizički dominantnije Bečejke rešile u svoju korist i time povele sa 2:0.

       Da utakmica ne protekne u takvom tonu do kraja, pobrinula se naša tehničarka Milović Katarina, koja je, posle duže pauze zbog povrede, dobila šansu da zaigra u drugom setu i tu priliku je znalački iskoristila. Uz odličnu igru Milovićke „probudile“ su se i ostale igračice i kao rezultat toga je bilo prvo smanjenje rezultata, a zatim izjednačenje na 2:2.

       U petom setu postojala je samo jedna ekipa. Naše devojke su od starta stekle prednosti i razliku su održavale do kraja seta, koji je završio rezultatom 15:13.

       Zasluženo slavlje za našu ekipu koja je nastupila u sledećem sastavu: Jojkić Tijana, Pavkov Tamara, Milović Kristina, Stojanović Jovana, Ivanović Smiljana, Gavrilov Anja, Jojkić Tatjana, Milović Katarina, Kiš Noemi, Deme Ivet i Kupreščanin Jovana.

       - Cilj koji smo zacrtali na početku sezone je ispunjen i moramo napomenuti da su tri poraza završena rezultatom 3:2, a kako je igranje petog seta uvek lutrija, uz malo sportske sreće bodovni saldo, a time i plasman, je mogao biti i viši, kaže Boško Popović, predsednik kluba i dodaje:

       - Najbolje partije su naše devojke pružale upravo protiv najbolje plasiranih i ovo je veliki uspeh s obzirom da spadaju u jednu od najmlađih ekipa u ligi.

       Uprava je više nego zadovoljna ostvarenim rezultatima u sezoni 2015/2016. Tome treba dodati i osvojeno treće mesto druge seniorske ekipe u II vojvođanskoj ligi – Srednja Bačka, četvrto mesto mlađih pionirki u svojoj kokurenciji u ligi Srednja Bačka, a pogotovo prvo mesto pionirske selekcije OK „Elan volley“ i pionirskoj ligi odbojkaškog saveza Srednja Bačka, te plasman u završnicu takmičenja prvenstva Vojvodine među najboljih šesnaest ekipa u pokrajini. U ovom takmičenju kokurencija bila najžešća učešće je uzelo osamdesetak ženskih ekipa, prvo kroz ligaška takmičenja, a zatim i kroz eliminacione utakmice. Naše devojčice su imale čast da snage odmere i sa jednom od pretedenata za visok plasman u ovom takmičenju – ŽOK „Spartak“ Subotica. Dve neizvesne utakmice i porazi od 2:3 i 1:3 pokazali su da se i u Srbobranu igra lepa odbojka i da je ovaj dinamičan sport uhvatio duboke korene u našoj sredini.

        Potvrda ovih reči je i oko 100 devojčica i devojaka koje treniraju odbojku, a pre svega mnogobrojna publika koja posećuje utakmice.

- Na ovome se sigurno neće stati i uprava je odlučna da OK „Elan Volley“ i narednih godina napreduje kako u organizacionom, tako i u takmičarskom smislu, prokomentarisao je ovogodišnji rezultat Boško Popović.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign