Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

SRBOBRAN POBEĐUJE!


Rekao je Neško Čestić nakon uspešne posete Sloveniji i potpisivanja ugovora u LJubljani, zahvaljujući kome Srbobran očekuje izgradnja prečistača otpadnih voda, dovodnog kolektora i upravne zgrade postrojenja


- Zahvaljujući projektu sa kojim je naša opština aplicirala kod Vlade Slovenije, velikom trudu koji smo uložili da postignemo što bolji dogovor sa našim partnerima u Sloveniji, ali i angažovanju i pomoći koju smo dobili od NALED-a, Nacionalne agencije za lokalni ekonomski razvoj, mogu sada da kažem "Srbobran pobeđuje!", vidno zadovoljan rekao je Neško Čestić odmah nakon potpisivanja ugovora u Sloveniji.

Prema ugovoru, koji je Čestić potpisao sa direktorom Centra za međunarodnu saradnju i razvoj - CMSR, iz Slovenije, Gašparom Ježom, opštini Srbobran odobreni su donacija u vrednosti 700.000 evra i beskamatni kredit vredan 1,6 miliona evra. Naša opština je u obavezi da obezbedi još  700.000 evra iz sopstvenih prihoda za realizaciju projekta izgradnja prečistača otpadnih voda, dovodnog kolektora i upravne zgrade postrojenja, koji će značajno doprineti kvalitetu života naše zajednice, saznali smo u razgovoru sa predsednikom Čestićem.

 Prilikom potpisivanja ugovora, direktoru Ježu, Čestić je poklonio knjigu "Čudesna Srbija" i poklon paket domaćih proizvoda sa salaša Tatić....

- Ovaj projekat je prvi ove vrste u istoriji naše opštine. On obezbeđuje da ozbiljno krenemo u rešavanje problema kanalizacionog sistema, koji ćemo uskoro graditi, i prečistača otpadnih voda. Zdrava životna sredina koja se svakodnevno ne zagađuje je osnovni standard razvijenih država. Samo uređena sredina može biti interesantna domaćim i stranim ulagačima, rekao je  Čestić i dodao:

- Samo danas uspeli smo da opštini Srbobran pribavimo više od 850.000 evra bespovratnih sredstava, 700.000 od Centra za međunarodnu saradnju i razvoj, i više od 150.000 od naše Pokrajinske vlade. U poslednjem kvartalu ta suma raste do više od 1.370.000 evra kroz razne projekte. To potvrđuje da smo dobro radili i da Srbobran pobeđuje", poručio je Čestić.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2016.12.16   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 43
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen