Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/479/odrano-vee-mladih-pesnika/

Verzija za štampu / To ScreenviewODRŽANO VEČE MLADIH PESNIKA!


Sinoć je u OŠ "Vuk Karadžić" održano tradicionalno, četvrto po redu, "Veče mladih pesnika". Žiri u sastavu Milana Gajinov i Dragica Tatić odabrao je među pristiglim radovima najbolje pesme koje su pisali đaci naše opštine.


Domaćin večeri bila je direktorica škole Julkica Popović, a ove godine organizator je bila nastavnica srpskog jezika Nataša Mrkšić.

Počasni gost bio je Sima Ćosin, pisac romana "Slepački sokak" i "Kuća na prodaju", rodom iz Srbobrana. U obraćanju mladim pesnicima izrazio je zadovoljstvo što se bave pisanom rečju i beleženjem svojih misli i osećanja, a potom ih je motivisao da nastave sa tim plemenitim hobijem.

Veče su ulepšale učenice OŠ "Vuk Karadžić" Ivana Pavlić, svojim izvođenjem na flauti i Magdalena Šeatović, na gitari.

U svom obraćanju direktorica Popović zahvalila se mladi pesnicima koji su tom prilikom dobili prigodne pohvalnice i darove, ali je ujedno izrazila svoje nezadovoljstvo činjenicom da se ove godine OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", kao škola sa najvećim brojem učenika u opštini, nije odazvala na konkurs, odnosno da se jedina njihova učenica koja je sinoć učestvovala, prijavila samostalno.

- Očekujemo da i narednih godina ova manifestacija koja neguje lepu reč nastavi da živi, te da se iz godine u godinu sve veći broj mladih ohrabri da svoje zabeležene misli i poetske utiske podeli sa publikom, kazala je Julkica Popović.

Galeriju fotografija sa ove pesničke večeri možete videti ovde.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign