Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/482/esti-danas-na-sastanku-sa-ambasadorom-nemake-u-srbiji/

Verzija za štampu / To ScreenviewČESTIĆ DANAS NA SASTANKU SA AMBASADOROM NEMAČKE U SRBIJI!


Predsednik naše opštine danas se sreo i razgovarao sa ambasadorom Nemačke u Srbiji, njegovom ekselencijom Akselom Ditmanom.


Susret koji je upriličen u okviru razgovora predstavnika nemačke ambasade sa predstavnicima izvršne kancelarije NALED-a, Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj, gde je Neško Čestić član Izvršnog odbora, bio je ujedno prilika da Čestić predstavi potencijale naše opštine i pokaže zainteresovanost za ulaganja nemačkog kapitala u našu sredinu.

Pored ambasadora Ditmana, u razgovoru je učestvovao i Jirgen Šmit, prvi sekretarom za privrednu saradnju.

- Razgovarali smo o različitim privrednim problemima koji opterećuju poslovanje u Srbiji, posebno o merama koje mogu ograničiti i suzbiti uticaj sive ekonomije. Važan deo razgovora bila je i konkurentnost koja mora biti snažnija na svakom nivou. Na ove teme nastavićemo da razgovaramo već u petak, u Palati Srbije. NALED je predstavio i druge određene probleme naše ekonomije, a razgovarali smo i o mogućnostima kako pružiti pomoć i podršku poslovanju nemačkih firmi kod nas, izjavio je nakon sastanka Čestić i dodao:

- Susret za Jirgenom Šmitom iskoristio sam i za predstavljanje naše opštine Srbobran, njenih karakteristika i privrednih potencijala, i nadam se da ovi kontakti mogu biti značajan korak u uspostavljanju konkretne poslovne saradnje.

S,N,

Foto: Naled
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign