Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

NASTAVAK MEĐUNARODNIH AKTIVNOSTI - ČESTIĆ SA AMBASADOROM AUSTRIJE!


Postignut dogovor da Srbobran iduće godine bude domaćin dva internacionalna događaja i to: "Dani austrijske kulture" i "Dani bečke kuhinje".


Kako saznajemo takođe postignuta je saglasnost da se na nekadašnje austrijsko groblje u Srbobranu postavi spomen obeležje.

- Bio je ovo srdačan susret prijatelja, kazao je za naš portal, Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran i dodao:

- Nakon zanimljivog susreta sa ambasadorom Nemačke Akselom Ditmanom, zajedno sa direktorkom NALED-a Violetom Jovanović, imao sam čast da se danas sastanem  u Beogradu sa ambasadorom Austrije Johanesom Ajgnerom. Sa prvim ljudima Ambasade Austrije razgovarali smo o mnogim temama, a prisustvo Erike Brener, direktorke Austrijske privredne komore u Srbiji, iskorisitili smo da se upoznamo sa poslovanjem austrijskih firmi kod nas i ponudimo podršku njihovom radu. Predstavili smo i opštinu Srbobran i ono što ona može ponuditi za nekog ko stiže iz Austrije i želi da posluje kod nas u Srbiji.

U razgovoru sa predstavnicima austrijskog atašea za kulturu dogovorili smo načelno da naš mali grad bude domaćin već početkom iduće godine dve manifestacije koje ćemo organizovati zajednički. Jedna je striktno vezana za kulturno nasleđe Austrije i radni naziv je Dani austrijske kulture", a druga je gastonomska i biće dobra prilika da se naši građani upoznaju sa austrijskom kuhinjom.

S obzirom da je ambasador Austrije, Johanes Ajgner rodom iz Beča, bila je ovo prilika da se sa Čestićem priseti svog rodnog grada. Za one koji ne znaju Čestić je više godina živeo i radio baš u austrijskoj prestonici, tako da su u kratkom, ležeranom razgovoru o jednom o najlepših evropskih gradova razmenili iskustava i zajednički se prisetili nekih znamenitosti ovog prelepog grada. 

Evo i anegdote koju smo u prilici da prenesemo a koja se desila dan ranije prilikom susreta sa nemačkim ambasadorom. Kao što smo juče objavili, ovaj susret predstavnika NALED -.a, među kojima je bio i naš predsednik opštine, Neško Čestić i nemačkog ambasadora Aksela Ditmana organizovan je u prostorijama Nacionalne alijanse za lokalno ekonomski razvoj. Kao i svaki sličan susret postojao je krut i jasno definisan protokol u kome je između ostalog pisalo da je jezik konverzacije engleski.

Na početku razgovora predsednik Čestić, kao odličan poznavalac nemačkog jezika, napravio je mali gaf, naime na odličnom nemačkom jeziku izvinio se nemačkom ambasadoru zbog nepoznavanja engleskog jezika i uz osmeh dodao da ukoliko je to problem, i delegacija nemačke ambasade ne zna nemački jezik, bilo bi dobro da se obezbedi prevodilac za engleski jezik, što je nasmejalo poslovično hladnog Nemca i naravno srdačan razgovor je nastavljen na nemačkom jeziku.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2016.12.20   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 62
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen