Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

BUDŽET OPŠTINE ZA 2017.GODINU PREKO MILIJARDU DINARA!


Ogromnom većinom danas je usvojen budžet opštine za narednu godinu. Ocenjen je kao razvojni, transparentan i podsticajan. Protiv su bili samo tri člana grupe građana Branko Gajin.


Srbobran.net je na svom twitter nalogu i facebook stranici uživo izveštavao o toku šeste sednice SO Srbobran na kojoj je danas usvojen budžet za narednu godinu. Najvažniji akt koji svake godine odbornici usvajaju je prošao uz dvadeset dva glasa za i tri protiv. U raspravi koju je izazvao predlog budžeta nijie bilo većih zamerki, a one su se čule jedino iz odborničke grupe GG Branko Gajin.

Nakon sednice svoje zadovoljstvo kako izglasavanjem, tako i tokom sednice nije krio predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić, koji je u najvećem delu obrazložio predlog budžeta koji su odbornici prihvatili.

- Dugo i temeljno smo radili na ovom predlogu budžeta. On je u mnogo čemu istorijski i predstavlja realno naše planove za narednu godinu. Naša želja je bila da ga predstavimo što razumljivijim jezikom. Zato smo se odlučili da po prvi put napravimo građanski vodič kroz budžet. Izuzetno sam zadovoljan podrškom koju smo dobili od odbornika koji su prepoznali kvalitet našeg predloga, kazao je za naš portal Neško Čestić i dodao:

- Ponoviću ono što sam rekao i na skupštinskom zasedanju, ako su sve primedbe na predlog budžeta, one koje su se čule za skupštinskom govornicom, onda smo napravili dobar posao i nikad se nisam osećao bolje kao predsednik opštine.

Budžet za 2017.godinu iznosi 1,052.585.000 динара, od čega su čak 583 miliona (54%) kapitalna ulaganja. U obrazovanje planirano je da se uloži 122 miliona, a u socijalnu, dečiju i zdravstvenu zaštitu više od 55 miliona dinara, a takođe preko 55 miliona u kulturu, sport i omladinu. 
U poljoprivredu će biti investirano ukupno 199 miliona dinara, od čega u atarske puteve i otresišta preko 150 miliona.

- Opština Srbobran kreče se ubrzanim tempom razvoja napred i tu povratka više nema, kazao je za naš portal Predsednik opštine Neško Čestić.

Sednicu je uspešno vodio predsednik SO Srbobran, Radivoj Paroški, koji je svim odbornicima, pošto je ovo bila poslednja sednica u ovoj godini, poželeo srećne i radosne predstojeće praznike.

S.Š.

 

  

Postavio: Administrator dana 2016.12.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 37
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen