Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

ZA SADA BEZ POVREĐENIH ZBOG SNEGA I LEDA!


Iz Doma zdravlja dobili smo informaciju da sneg koji je napadao tokom jučerašnjeg dana i led na ulicama za sada nije izazvao komplikacije, tako da nije bilo intervencija povodom padova...


Noćas i u toku dana nije bilo povređivanja građana zbog vremenskih neprilika. Kako saznajemo u razgovoru sa dr Jelenom Radovanović iz hitne službe Doma zdravlja dr Đorđe Bastić, bilo je povreda drugog tipa, ali izazvanih vremenskim neprilika snegom i ledom, nije bilo.

Na naše pitanje da li je ova vremenska situacija, hladnoća koja već nedeljama traje, izazvala povećan broj poziva hitne službe dr Radovanović odgovara:

- Zapravo već od početka decembra imamo situaciju da je povećan broj pacijenata koji traže našu pomoć. Uglavnom su to starija lica koja su vezana za postelju i nisu u mogućnosti da dođu u Dom zdravlja. Najčešči razlog je grip, a javljuju se najčešće hronični bolesnici koji traže lekarsku pomoć. Trudimo se da na svaki poziv odgovorimo i budemo što pre na tereenu, pre podne je to naša služba kućnog lečenja, a u popodnevnim i noćnim satima hitna služba.

Doktorka Radovanović uputila je i savet hroničnim bolesnicima:

- Preporučila bih starijim sugrađanima i hroničnim bolesnicima, zbog poledice da ne izlaze napolje bez preke potrebe, jer vrlo lako je moguće da se okliznu, padnu, a u tim situacijama često ume da dođe do lomova kukova i da ih to na jedan duži period veže za postelju, a to može da izazove i dodatne komplikacije kao što su upale pluća i slično. Zbog toga bilo bi najbolje da ukoliko je potrebno angažuju nekog mlađeg ko bi otišao do prodavnice i slično. Takođe stariji građani ne bi trebali da se izlažu direktno hladnom vazduhu, a ukoliko primete prve simptome gripa, prehlade, obavezno da se jave svom lekaru. Starije osobe su sklonije bolestima kao što su upale pluća zbog toga je potrebno reagovati što pre. Kod ove viroze koja je od decembra prisutna kod nas, upravo upala pluća je česta pojava zbog toga upozoravam na ovu mogućnost.Takođe preporučujem redovne kontrole, dosta tečnosti i vitamina. Bilo bi dobro da vitamini budu prirodni, znači voće i povrće. Za sve što je potrebno, stojimo na raspolaganju građanima . Mogu nas kontaktirati telefonom na broj centrale 730 600, a potom mogu da izaberu lokal koji im je potreban. 

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.01.11   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 41
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen