Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

ČESTIĆ DANAS U DELEGACIJI NALEDA


Cilj današnjih razgovora sa predstavnicima Komore gradova i regiona Saveta Evrope,bio je izgradnja modernog društva i države za 21. vek i priprema za monitoring posetu Saveta Evrope Srbiji, zakazanu za februar, u kojoj će aktivnosti NALED-a imati važnu ulogu. rekao je nakon sastanka Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran i član Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj.


U Beogradu je danas održan sastanak u čijem radu su učestvovali Violeta Jovanović, izvršna direktorka, i Neško Čestić, član Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i rukovodioci Komore gradova i regiona Saveta Evrope, Gudrun Mosler Tornstrom, predsednik, i Andreas Kiefer, generalni sekretar ove evropske organizacije. Na sastanku je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije predstavljao dr Ivan V. Bošnjak, državni sekretar.

- Imali smo veoma sadržajne razgovore sa predstavnicima Komore gradova i regiona Saveta Evrope, veoma važnog tela koje sve svoje aktivnosti usmerava u uspostavljanje i izgradnju odnosa i saradnje među gradovima i regionima Evrope. Najviše vremena posvetili smo temama stvaranja povoljne klime i ambijenta u gradovima Srbije za strane ulagače, zatim razgovarali smo o doslednoj primeni različitih zakona koji obezbeđuju razvoj društva, prava i slobode, kao i nesmetan rad, i na kraju dotakli smo se mogućnosti promocije evropskih vrednosti i kultura. Sve ove teme otvorene su sa ciljem da se kroz odnose NALED-a i Komore gradova i regiona, kao i kroz odnose sa drugim telima, organizacijama i asocijacijama, gradi moderno društvo i moderna država XXI veka, rekao je za medije nakon sastanka Čestić, dodajući da je ovaj sastanak bio i priprema za monitoring posetu Saveta Evrope Srbiji, zakazanu za februar, u kojoj će aktivnosti NALED-a imati važnu ulogu.

Kako je Andreas Kiefer, iz Salcburga, jednog od najlepših gradova u Austriji, bio je ovo prilika za razmenu mišljenja o sadržajima manifestacija Dani austrijske kulture i Dani bečke kuhinje, koji se planiraju u Srbobranu ove godine, potvrdio je Čestić.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.01.14   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 52
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen