Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

UNOVČITE IDEJU I KRENITE DA RADITE!


Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Srbobran, u saradnji sa Nevladinom organizacijom ENECA, organizovala je juče predavanje na kojem je promovisan program "Pokreni se za posao". Ove godine će 100 novih preduzetnika dobiti bespovratna sredstva u iznosu do 250.000 dinara za kupovinu opreme neophodne za pokretanje ili unapređenje posla, a na raspolaganju su i brojne poslovne i stručne obuke i savetodavna podrška iskusnih ekonomista.


Ova prezentacija izazvala je veliko interesovanje preduzetnika iz opštine Srbobran, a podršku kroz ovaj program prethodne godine dobile su dve Jelene, Srbobranke - Jelena Marić sa farmom "Carpe Diem" i Jelena Dukić sa proizvodnjom i sušenjem paradajza.

- U budžetu za 2017. godinu imamo sredstva za tu namenu, a i pored toga, opština Srbobran je, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, ušla u dodatni program zapošljavanja u lokalnoj sredini. Izdvojili smo tri miliona dinara za finansiranje javnih radova, preduzetnika i stručne prakse, a istu sumu će obezbediti i država, tako da će i kroz ove programe naši preduzetnici i privrednici moći da poboljšaju svoje poslovanje, rekao je nakon prezentacije Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća i rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i dodao:

Svi ljudi koji su danas prisustvovali prezentaciji najverovatnije će i konkurisati za podršku i programu 'Pokreni se za posao', a oni koji ne prođu kod partnerske NVO ENECA koja sprovodi program, imaju šansu da podršku za svoje poslovne ideje dobiju u našim lokalnim programima. Treba pokušati, treba konkurisati, niko ne može da vam garantuje sredstva, ali ukoliko ne konkurišete ne možete ni dobiti.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2017.01.17   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin