Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PRVA PROMOCIJA KOBASICIJADE U SOMBORU 03.02.2016.


Kobasicijada u Turiji ove godine održaće se od 24. do 26. februara. Očekuje se na desetine hiljada posetilaca, a Turinci obaraju rekord i lestvicu podižu za jedan metar. Ove godine prave kobasicu dugačku 2033 metara.


Pripreme za 33. Kobasicijadu, jednu od najvećih gastoturističkih manifestacija u regionu uveliko su u toku. Koliko smo za sada uspeli da saznamo, kobasičari iz Turije dobili su punu podršku lokalne samouprave, tako da će opština biti glavni sponzor. 

Ovogodišnja Kobasicijada biće najavljena promocijama koje će biti održane tradicionalno u Somboru, Subotici i Novom Sadu. Ovogodišnje proizvode iz Turije prvi će imati priliku da probaju Somborci. Promocija na "Ćelavom trgu" je zakazana za petak, 03.februar, u Subotici štandovi sa kobasicama biće postavljeni u petak 10. februara, a Novi Sad ugostiće kobasičare iz Turije u petak 17.februara.

Cenovnik za ovu godinu nije značajnije promenjen, tako da će svako imati priliku da se uveri u kvalitet klaničarskih proizvoda iz Turije. Cena sušene kobasice je 600 dinara za kilogram, a na promocijama i tokom Kobasicijade cena roštilj kobasice u kifli biće 150 dinara.

Ko bude hteo da iz Turije ponese par metara najduže kobasice na svetu, jer po običaju "monstrum iz Turije" prodavaće se na metar, trebaće da odvoji 500 dinara za dužni metar.

Koliko smo čuli od organizatora mesarska mesta za ovogodišnju Kobasicijadu su već rasprodata, a ostali koji žele da svoje proizvode u tri dana koliko traje Kobasicijada ponude posetiocima najveće i najpoznatije "ijade" u regionu, mogu da se obrate u MZ Turija, koja ove godine vrši izdavanje prodajnih mesta.

- Zahvaljujemo se Nešku Čestiću, predsedniku opštine Srbobran koji je razumeo i prepoznao značaj manifestacije koju organizujemo u Turiji 33. put. Lokalna samouprava je finansijski stala iza nas, partner nam je Centar za sport i turizam opštine Srbobran, a takođe važno je da se kaže da će posle dugo vremena sav novac koji se ostvari od izdavanja u zakup prodajnih mesta tokom Kobasicijade ostati u Turiji, jer je opština nadležnost prebacila na našu Mesnu zajednicu, tako da se novac za zakup uplaćuje na račun Mesne zajednice Turija, a ne kao do sada na račun opštine, rekao je za naš portal Željko Popić, sekretar Udruženja Kobasicijada iz Turije.

Osim po kobasici koja je od 2013.godine i zvanično najveća na svetu, Turija je poznata i po turinskoj brici, bez koje ne može da prođe ni jedna Kobasicijada. Svi koji žele da kupe čuvenu turinsku bricu mogu to da učine tako što će se obratiti Željku Popiću na broj telefona 063 403 579.

O pratećem programu ovogodišnje Kobasicijade obavestićemo vas naknadno, jer koliko smo uspeli da saznamo još uvek se program formatira, a organizator je Centar za sport i turizam opštine Srbobran.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2017.01.23

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen