Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

"A GDE SI TI DO SADA, ČOVEČE BIO!?"


Ovo je večeras nakon promocijie drugog romana - "Kuća na prodaju" Sime Ćosina, između ostalog rekao, za naš portal, profesor Pavle Papulin...


Na promociji koja je bila izuzetno posećena govorili su pored domaćina Eve Kiš, direktorke Narodne biblioteke, autora, izdavač - vlasnik izdavačke kuće "Kairos", Rajko Kosijer, a kritički osvrt imala je voditeljka promocije Monika Maširević.

Autor je nakon promocije ljubazno potpisivao knjige koje su posetioci promocije kupili, a za naš portal pristao je da odgovori na nekoliko pitanja.Pošto se odlaskom u penziju Ćosin koji je radni vek proveo u Novom Sadu, vratio u Srbobran, prvo pitanje koje smo mu postavili bilo je da li se pokajao? Takođe jedno od naših pitanja bilo je zbog čega je svoj prvi roman napisao tek u poznim godinama, a nakon odlaska u penziju, a pitali smo ga i osim što piše da li čita i da li smatra da je neko od pisaca čije knjige je čitao izvršio uticaj na njegov spisateljski rad? Ovde možete da čujete njegove odgovore i saznate zbog čega je njegova nastavnica geografije u sedmom razredu, Rakila Nikolić, ostala zapanjena kada je videla šta čita i koju knjigu drži u krilu:

Za komentar o knjizi "Kuća na prodaju" zamolili smo profesora književnosti Pavla Papulina koji je knjigu preporučio svim čitaocima. Evo šta on izdvaja kao posebnu vrednost književnog rada Sime Ćosina:

Promociji su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave koja je finansijski podržala izdavanje romana.

Bili su tu Neško Čestić, predsednik opštine, Zoran Mijić, član Opštinskog veća zadužen za kulturu i Radivoj Paroški predsednik SO Srbobran. Na dolasku i finansijskoj podršci izdavanja drugog romana Sime Ćosina zahvalila se voditeljka promocije, Monika Maširević.

Nakon promocije, Čestić je stao u red građana kojima se Ćosin potpisao i napisao posvetu na primerak knjige koju su kupili.

Neško Čestić je odgovorio da nema potrebe za rečima zahvalnosti, nego da je obrnuto, da on u ime opštine i građana duguje zahvalnost Simi Ćosinu što na ovaj način promoviše naš mali grad i doprinosi srpskoj kulturi, a da će opština nastaviti da ulaže u kulturu i stvaralaštvo, jer kultura i obrazovanje  su temelj na kome počiva opstanak jednog naroda.

Promocija je započeta gitarskim nastupom Ivane Đurić, polaznice škole gitare "Kos i kokos".

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2017.01.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin