Srbobran.net web portal


http://srbobran.net/news/1/561/vele-ide-u-petnicu/

Verzija za tampu / To ScreenviewVELE IDE U PETNICU!


Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić u svojoj današnjoj izjavi povodom velikog praznika, obeležavanja školske slave "Sveti Sava" pored čestike učenicima i zaposlenima u prosveti, saopštio je da je da je doneo odluku da opština finansijski podrži boravak Velibora Maksimova u istraživačkoj stanici Petnica.


- Ovo je dan kada slavimo neke od najvećih vrednosti, obrazovanje i prosvetiteljstvo, neraskidivo vezane za osnovne ljudske principe - ljubavi, tolerancije, solidarnosti i međusobnog pomaganja. Obeležavajući Savindan, negujemo uspomenu na Rastka Nemanjića – Svetog Savu, negujemo uspomenu na sva njegova dela kao duhovnika, zakonodavca, književnika i pisca, narodnog učitelja i prosvetitelja. Neka vam njegov život i njegova prosvetiteljska misija budu inspiracija i uzor u svakodnevnom životu, kaže se u poslanici koja je dostavljena medijima.

- Dragi predškolci, đaci i studenti, uvaženi vaspitači, nastavnici i profesori, povodom školske slave – Svetog Save, u ime svojih saradnika i u svoje lično ime, upućujem vam najiskrenije čestitke poručio je Čestić i dodao:

- Vodeći se idejom da treba podržati najbolje učenike i njihov obrazovni napredak, povodom obeležavanja Svetog Save, doneo sam odluku da se odobri finansijska podrška za boravak jednog od najboljih srednjoškolaca u Srbobranu, Velibora Maksimova, u Istraživačkoj stanici Petnica.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign