Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Zdravstvo

NEMA RAZLOGA ZA PANIKU!


Šta znači Rešenje nadležnog Ministarstva da se Srbobran proglasi ugroženim i zaraženim područjem od ptičijeg gripa,za Srbobran.net govori rukovodilac nacionalnog kriznog centra Uprave za veterinu Saša Ostojić...


Juče smo preneli informaciju koja se pojavila na sajtu Uprave za veterinu u kojoj se kaže da je Srbobran proglašen za zaraženo i ugroženo područje od zarazne bolesti avijarna influenca kod divljih ptica.

U potrazi za detaljnijim objašnjenjem šta to zapravo znači, obratili smo se Upravi za veterinu, a naš sagovornik je Saša Ostojić, rukovodilac nacionalnog kriznog centra Uprave za veterinu. Ovde možete da čujete kompletan razgovor u kome je Ostojić detaljno objasnio koje mere se sprovode i šta proizilazi iz jednog ovakvog rešenja i koliko se novonastala situacija odražava na normalan život: 

Na osnovu saznanja koja imamo lokalna samouprava uključujući sve nadležne službe u opštini, a u saradnji sa načelnikom Južnobačkog okruga na današnjem sastanku kriznog štaba, koji je zakazan za 13.30 doneće određene mere u skladu sa trenutnom situacijom. To znači hitno uređenje priobalja, ritova, sečenje trske, uređenje ptičijih staništa, a u ove mere uključeno je i čišćenje zgrade nekadašnjeg hotela "Elan" koji je nažalost u međuvremenu postao jedan veliki golubarnik.

Razgovarali smo na ovu temu i sa izvršnim direktorom JKP Graditelj, Darkom Nenezićem. Od njega smo dobili informaciju da je njima juče uručeno Rešenje Ministarstva o proglašenju ugroženog i zaraženog područja, tako da je JKP Graditelj u tom smislu dobio određena zaduženja:

- Pošto smo mi zaduženi za sakupljanje uginulih životinja na teritoriji naše opštine, svaka uginula ptica, živina, u vreme dok je ovo rešenje na snazi potrebno je da se prijavi nama. Nakon toga naši radnici izlaze na teren da je bezbedno uklone i da je odlože u posebno za tu namenu spreman kontejner. Nakon toga naš zadatak je da obavestimo veterinarsku inspekciju koja preuzima uginulu pticu i nosi u Institut kako bi se utvrdilo da li u sebi ima virus ptičijeg gripa. Upravo zato molimo građane, ukoliko uoče uginulu pticu da nam jave, da je ne diraju, a naši radnici doći će da je ukolone bezbedno i daju na analizu. Telefon za kontakt je 730 158.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2017.01.31

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
BAKI DOM
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen