Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PUNA PODRŠKA RADU I ČLANOVIMA "BISERA"


Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić danas je bio u radnoj poseti Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima "Biser". Razgovarao je sa članovima i predsednicom Udruženja Slavkom Popić.


Koji su planovi, kakve aktivnosti su predvideli za ovu godinu i sa kojim problemima se sreću, članovi, volonteri i zaposlenici ovog značajnog Udruženja građana danas su upoznali predsednika opštine Srbobran, Neška Čestića.

Obostrano je iskazano zadovoljstvo načinom na koji funkcioniše saradnja lokalne samouprave i Udruženja, ali i zajednički stav da postoji prostor da se, s obzirom na značaj ovog Udruženja, saradnja proširi.

Problem sa kojim se sreću u "Biseru" i koji zadaje glavobolje članovima je pitanje prostora u kome BISER obavlja svoju delatnost. Prostorije koje je ovo udruženje svojevremeno dobilo na korišÄ‡enje od opštine, restitucijom su vraćene prvobitnom vlasniku, tako da samo zahvaljujući dobroj volji vlasnika, BISER - ov dnevni boravak se nalazi u prostoru nekadašnje Mesne zajednice "Unčić".

U razgovoru sa predsednikom opštine predloženo je da se vidi da li postoji mogućnost da se "BISER" preseli na Vašarište, gde opština ima prostorije koje ne koristi.

U društvu Slavke Popić, predsednik Čestić obišao je i prostor koji BISER ima u vlasništvu, u Skopljanskoj ulici, koji se nalazi u završnoj fazi opremanja za stanovanje uz podršku članova Udruženja.

- Jako sam zadovoljan svim što sam danas video i upravo to je razlog zbog čega sam obećao punu podršku ovom Udruženju koje svojim radom potvrđuje koliko nevladin sektor može da bude značajan i sadržajno oplemeni društveni život. Kada ovo kažem, tu prvenstveno mislim na marginalizovane grupe i građane kojima je potrebna pomoć da bi mogli da se ostvare kao ravnopravni članovi društva. Biser upravo to radi u našoj opštini i zato im čestitam. Ovo će biti godina koja će biti najbolja do sada u smislu saradnje Udruženja i lojkalne samouprave. Rekao sam, pomoći ćemo koliko god možemo, ali da moraju da nam kažu koje su njihove stvarne potrebe i da traže, a naš zadatak je da onda to i obezbedimo, rekao je Čestić nakon današnje posete.

Evo šta je za naš portal kazala Slavka Popić nakon ove posete:

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2017.02.01   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 75
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen