Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

VUČIĆ OTVORIO NOVI POGON NEMAČKOG KNOTT-A!


Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je svečano otvorio novi pogon fabrike „Knott Autoflex yug“ u Bečeju. On je tom prilikom istakao da je glavni cilj Vlade Srbije da otvara nove fabrike i nova radna mesta. Predsednik opštine Srbobran, Neško Čestić bio je prisutan i iskoristio je ovu priliku da predstavi našu opštinu kao plodno tlo za potencijalne investitore.


Knott autoflex je od početnih 1.000 m2 i 50 zaposlenih u proteklih 13 godina, uključujući i pogon koji je danas otvoren, izrastao u privrednu grupaciju koja radi u više od 30.000 kvadrata i zapošljava 570 osoba. U novom pogonu je trenutno zaposleno 150 radnika, a do kraja godine novo radno mesto pronaćiće još njih pedesetak, rekao je Dragan Knežev, generalni direktor „Knott autoflex“.

Nova proizvodna hala površine 9.500 m2 kupljena je prošle godine u junu od Fadipa u stečaju. Za sedam meseci je potpuno renovirana, a proizvodnja je pokrenuta. Ukupne investicije Knott grupacije u Srbiji, koju čine Knott autoflex yug i Motorflex u Bečeju, kao i Livnica u Čoki, iznose oko 15,5 miliona evra.

- Privredno zajedništvo kompanija iz Mađarske i Nemačke, kao i zajedništvo lokalne samouprave, pokrajinske vlade i Vlade Srbije daju konkretne rezultate, koji se ogledaju u ekonomskom napretku kako kompanije, tako i  kućnih budžeta zaposlenih, ali i kase lokalne samouprave i države, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao:

- Više od 20 kompanija priprema odluku da ulaže u Vojvodinu.

Vojvođanski premijer, Igor Mirović rekao je da veruje da će formiranje Razvojne agencije Vojvodine na narednoj sednici pokrajinskog parlamenta novim investitorima biti dodatni motiv sa konkretnim podsticajima.

Nakon svečanosti razgovarali smo kratko sa Neškom ČestIćem, predsednikom opštine Srbobran koji je danas bio u Bečeju.

- Nama komšijski Bečej može i treba da bude primer kako raditi u lokalnoj samoupravi u delu privlačenja stranih investicija. Ne sumnjam da ćemo i mi imati potpunu podršku republičkih i pokrajinskih organa vlasti u trenutku kada nekog od investitora zainteresuje ponuda naše opštine Srbobran, a takvih ima i nadam se da će njihovi projekti biti realizovani do kraja. Srbobran spremno čeka da ispuni njihove zahteve.

Da li ste uspeli danas da razgovarate sa nekim na tu temu?

- Izdvojio bih dva razgovora. Najpre sa gospodinom Jergom Heskensom, savetnikom predsednika Vlade, ali i sa Doris Danilović zamenicom direktora Nemačko - srpske privredne komore. U kratkim crtama predstavio sam kapacitete naše opštine i pozvao ih da budu naši gosti.

. Da li očekujete da bi do posete moglo da dođe?

- Da, očekujem i možemo da se nadamo da se uskoro vidimo u Srbobranu.

- Postaviću Vam pitanje kao povereniku SNS u Srbobranu. Da li je SNS organizovao odlazak svojih članova iz Srbobrana u Bečej na otvaranje pogona Knott-a?

- Nije, niti smo planirali grupni odlazak iz Srbobrana. Koliko sam video, pored mene, u Bečeju bio je još jedino Ivica Šmit, vlasnik Radija Srbobran.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2017.02.01   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin