Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

NEVEN OBJAVIO PRIČU O DECI IZ SRBOBRANA!


Ko su "Pčelice", a ko su "Magične note"?! Mnogi već znaju, ali ako ne znate,  da ih upoznamo osvrnuvši se i prateći  dečiji lista Neven, koji je objavio članak o njihovom nastupu u Novom Sadu.


Na upravo završenom Winter festu u Novom Sadu, među mnogim dečijim horovima i grupama, posebno su se istakli srbobranski dečijii horovi "Pčelice" i "Magične note". Osim objave na zvaničnom sajtu festivala i čuveni dečiji list "Neven" doneo je reportažu o nastupu srbobranskih malih pevača.

Za Bogojavljenje, 19. januara ove godine, dve vokalne grupe ovog hora, starija i mlađa, održale su svoj polusatni program na Miletićevom trgu.Horići su sastavljeni od učenika drugog i trećeg razreda Osnovne muzičke škole Vrbas, izdvojeno odeljenje Srbobran.

Pčelice

Mlađe "Pčelice" čine: Anja Banković, Iskra Pivnički, Ana Stanojević, Jasmina Vasić, Jakov Žarkovački i Bogdan Stanaćev, a starije "Magične note", Biljana Jacić, Evelin Balaž, Dragana Jojkić, Jovana Šabović i Lila Šerfeze.Nastavnik Mirko Zdjelarić sa velikim entuzijazmom vodi ove dve grupe, a sada već nemali repertoar čine dečije pesme, popularne pesme na srpskom i engleskom jeziku,kao i pesme koje su komponovali kompozitori klasične muzike.

Magične note

Profesor Zdjelarić učenike smatra izuzetnim muzičkim talentima, a ono što ih čini upečatljivim je što svaku pesmu prati i određena koreografija, tako da su im nastupi dinamični i veoma zanimljivi.

Iskra i Jasmina

- Deca na probe dolaze redovno i sa velikim elanom, raduju se nastupima, a naročito "pevanju na mikrofonima pred publikom.", kaže o ovim mladim, talentovanim pevačima, profesor Zdjelarić.

Za sada iza sebe imaju jedan samostalni koncert održan prošlog juna u Sali malog pozorišta u Srbobranu, a u pripremi je prolećni koncert u Novom Sadu.

Inače, podsetićemo Vas, Neven je list za decu koji je pokrenuo Jovan Jovanović Zmaj davne 1880. godine kada je izašao prvi broj. Čika Jova u najavi izlaska prvog broja rekao je da će se list zvati Neven, kako bi obezbedio dugovečnost. Očigledno, nije pogrešio, tako da je izuzetna čast pojaviti se u jednom od retkih, dugovečnih, dečijih časopisa,

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.02.01   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin