Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

NEVEN OBJAVIO PRIČU O DECI IZ SRBOBRANA!


Ko su "Pčelice", a ko su "Magične note"?! Mnogi već znaju, ali ako ne znate,  da ih upoznamo osvrnuvši se i prateći  dečiji lista Neven, koji je objavio članak o njihovom nastupu u Novom Sadu.


Na upravo završenom Winter festu u Novom Sadu, među mnogim dečijim horovima i grupama, posebno su se istakli srbobranski dečijii horovi "Pčelice" i "Magične note". Osim objave na zvaničnom sajtu festivala i čuveni dečiji list "Neven" doneo je reportažu o nastupu srbobranskih malih pevača.

Za Bogojavljenje, 19. januara ove godine, dve vokalne grupe ovog hora, starija i mlađa, održale su svoj polusatni program na Miletićevom trgu.Horići su sastavljeni od učenika drugog i trećeg razreda Osnovne muzičke škole Vrbas, izdvojeno odeljenje Srbobran.

Pčelice

Mlađe "Pčelice" čine: Anja Banković, Iskra Pivnički, Ana Stanojević, Jasmina Vasić, Jakov Žarkovački i Bogdan Stanaćev, a starije "Magične note", Biljana Jacić, Evelin Balaž, Dragana Jojkić, Jovana Šabović i Lila Šerfeze.Nastavnik Mirko Zdjelarić sa velikim entuzijazmom vodi ove dve grupe, a sada već nemali repertoar čine dečije pesme, popularne pesme na srpskom i engleskom jeziku,kao i pesme koje su komponovali kompozitori klasične muzike.

Magične note

Profesor Zdjelarić učenike smatra izuzetnim muzičkim talentima, a ono što ih čini upečatljivim je što svaku pesmu prati i određena koreografija, tako da su im nastupi dinamični i veoma zanimljivi.

Iskra i Jasmina

- Deca na probe dolaze redovno i sa velikim elanom, raduju se nastupima, a naročito "pevanju na mikrofonima pred publikom.", kaže o ovim mladim, talentovanim pevačima, profesor Zdjelarić.

Za sada iza sebe imaju jedan samostalni koncert održan prošlog juna u Sali malog pozorišta u Srbobranu, a u pripremi je prolećni koncert u Novom Sadu.

Inače, podsetićemo Vas, Neven je list za decu koji je pokrenuo Jovan Jovanović Zmaj davne 1880. godine kada je izašao prvi broj. Čika Jova u najavi izlaska prvog broja rekao je da će se list zvati Neven, kako bi obezbedio dugovečnost. Očigledno, nije pogrešio, tako da je izuzetna čast pojaviti se u jednom od retkih, dugovečnih, dečijih časopisa,

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.02.02   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen