Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

Fondovi za ja─Źanje privredne saradnje Srbije i Nema─Źke


U ─Źetvrtak 09. februara u prostorijama kompanije Siemens odr┼żana je radionica „Fondovi za ja─Źanje privredne saradnje Srbije i Nema─Źke“, u organizaciji NALED-a i Nema─Źke organizacija za me─Ĺunarodnu saradnju (GIZ), uz podršku Nema─Źkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).


Na radionici, gde je jedan od troje uvodni─Źara bio i naš predsednik op[tine Neško ─îesti─ç, je najpre predstavljen „Program razvojnog partnerstva sa privatnim kompanijama“ koji stimuliše partnerstvo privatnih kompanija i javnog sektora (develoPPP.de) i nudi mogu─çnost zajedni─Źkog sprovo─Ĺenja i finansiranja do 50% od ukupne vrednosti projekata. Za ovakvu vrstu podrške potrebno je da se razvojni ciljevi kompanija i javnog sektora preklapaju i da projekti budu usmereni  na promociju novih tehnologija, unapre─Ĺenje razli─Źitih standarda, prekvalifikacije i obuke zaposlenih, podsticanje izvoza i sli─Źno.


 
Tako─Ĺe, prisutni su imali priliku da se upoznaju i sa tri programa u okviru  Centra za internacionalne migracije - „Returning Experts“, „Diaspora Cooperation“ i „Diaspora Experts“, koji podrazumevaju kratkoro─Źne i dugoro─Źne anga┼żmane stru─Źnjaka iz dijaspore, koji ┼żele da se vrate u Srbiju i prenesu znanja i iskustva koja su stekli u Nema─Źkoj u cilju poboljšavanja uslova ┼żivota i poslovanja u Srbiji.

Za one koji prihvate anga┼żovanje eksperata iz dijaspore u svojoj organizaciji, obezbe─Ĺene su i razli─Źite vrste podsticaja: dodatak na platu u trajanju od dve godine, opremanje radnog mesta kod poslodavca u Srbiji i pokrivanje troškove preseljenja i povratka.

naled-serbia.org 

Postavio: Administrator dana 2017.02.09

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 44
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen