Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ZORANA MIHAJLOVIĆ - REFORMATOR GODINE!


Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, dobitnik je ovogodišnje nagrade “Reformator 2016”, koju dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) za sprovedenu reformu decenije – uvođenje elektronske građevinske dozvole.


Potpredsednica Mihajlović, koja je nagradu za reformatora godine dobila i za 2014. godinu, ističe da je za decenijske reforme veoma zaslužan tim koji vodi, a sa kojim je svakodnevno radila kako bi Srbija održala korak sa zemljama iz okruženja.

“Reformator za decenijske reforme jeste tim fantastičnih ljudi, odličnih stručnjaka, tim posvećenih, odgovornih i strastvenih ljudi sa kojima radim. I za to im hvala”, poručila je Mihajlovićeva, navodeći da bez njenog tima ne bi bilo moguće videti Srbiju u top 10 reformatora sveta – a Srbija to danas jeste.

Pre dve godine, podsetila je, Srbija je na Duing biznis listi Svetske banke po kriterijumu dobijanja građevinskih dozvola bila na gotovo poslednjem, 186. mestu. A danas je, zahvaljujući zajedničkom radu, po tom kriterijumu skočila na 36. poziciju.

“Za manje od dve godine pretekli smo 150 zemalja sveta”, istakla je Mihajlovićeva, i zahvalila NALED-u, kao pouzdanom partneru Ministarstva u sprovođenju reformi.

Ona je zahvalila i ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Švajcarske i Evropske unije na nesebičnoj pomoći u prenošenju znanja i iskustva koji su omogućili da Srbija brže napreduje.

Jedan od onih koji su joj prvi čestitali ovo veliko priznanje bio je i naš predsednik opštine Neško Čestić.

“Hvala vam što vam nikada nije bilo teško da nas ohrabrite i pomognete nam. Iskreno verujem da biznis – isto kao i religija – ima moć da promeni svet. Mi menjamo ambijent, menjamo svoju zemlju, menjamo svet za sve one koji dolaze, za buduće generacije prema kojima imamo dužnost i obavezu da im ostavimo razvijeno i moderno društvo”, rekla je ona.

  

Postavio: Administrator dana 2017.02.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 71
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen