Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

OD HOBIJA DO DRŽAVNE REPREZENTACIJE!


Srbobran je dobio reprezentativca, zove se Zoran Arđeljan i predstavljaće Srbiju u svom uzrastu, među najboljima u futsalu...


Kao i svaka dobra priča i ova je počela iz ljubavi. Još kao mali dečak zavoleo je fudbalsku loptu. Kao i većina njegovih drugara igrao je mali fudbal. Uvek sa strašču da postigne gol, da pruži maksimum i pokuša da bude najbolji na terenu. Brzinom i spretnošču osvajao je teren, a njegov talenat i maštovitost u igri su bili vidljivi svakom iole dobrom poznavaocu fudbala. 

Na Novogodišnjem turniru u malom fudbalu koji je ove zime održan u Srbobranu, njegova zvezda je zablistala punim sjajem. Najpre je stigao poziv da se priključi pogonu igrača KMF Srbobran, a malo zatim i poziv u reprezentaciju Srbije, uzrast do 17 godine.

Prvu probu imao je u Kuli gde su se okupili najbolji iz Vojvodine njegovog uzrasta. Zadovoljio je kriterijume koje je u svom planu postavio selektor, Vladimir Prša Jovanović i bio jedan od trojice Vojvođana koji su dobili priliku da budu u sastavu reprezentacije Srbije.

Usledilo je prvo okupljanje u Vrnjačkoj banji, a Zoran je uspeo da zadrži svoje mesto među osamnaest mladića koji će činiti bazu kadetske futsal reprezentacije.

- Uslovi za rad su odlični. Hala je dobra, imali smo lep smeštaj, naravno svi igrači koje je selektor Jovanović odabrao su vrhunski i siguran sam da ćemo se tek upoznati. Moje mesto u timu je za sada pozicija pivota, ali videćemo. O tome će odlučivati trener, moj zadatak je da treniram, učim i na treninzima budem posvećen, rekao je Zoka Arđeljan za naš portal.

Od sada do maja, Zoran će svake dve nedelje imati po dva dana sa reprezentativnim drugovima gde će uigravati tim za turnir koji ih očekuje u petom mesecu, gde će sportsko znanje i umeće odmeriti na turniru, sa svojim vršnjacima iz Rusije, Kazahstana i Rumunije.

Zoran je jedan od onih mladića koji pleni svojom skromnošću na prvu loptu. Odličan je učenik Elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu. Upisao je prošle godine elektroniku, na iznenađenje mnogih, jer pored fudbala, Zoka je svoj talenat pokazao u osnovnoj školi za mnoge druge stvari. Koliko zrelo razmišlja govori njegovo objašnjenje da je elektroniku upisao jer veruje da je to nauka koja može da mu obezbedi u budućnosti kvalitetan posao i dobar život.

- Mene je ovaj poziv selektora reprezentacije iznenadio, ali verujem u sebe i nadao sam se da zaslužujem takav poziv, kaže Zoka i dodaje:

- Planovi su mi da ostanem u futsalu i redovno treniram u Klubu malog fudbala "Srbobran". Ovaj poziv selektora shvatio sam kao priznanje, ali i vrlo ozbiljnu obavezu, tako da moja želja je da nastavim da napredujem  i da stignem do prvog reprezentativnog tima i zaigram za seniorsku reprezentaciju Srbije, ali otom potom, a na pitanje koliko će ova nova obaveza uticati na njegovo školovanje vrlo svesno odgovara:

- Uticaće dosta, treninzi mi oduzimaju dosta vremena. Za sada sam odličan učenik, a da li ću uspeti da i dalje budem videćemo. "Biće borbe", uz osmeh kaže Zoka.

Ono što je jako važno u njegovom uzrastu, Zoran ima punu podršku svojih roditelja, a mlađi brat je uvek tu da navija. Ostaje nam samo da Zoranu poželimo da se njegovi planovi ostvare, puno sportske sreće, ali i da sačuva sebe od izazova i negativnih pojava koje nudi svakidašnjica i okruženje u kome živimo.

Srećno Zoki, a mi ćemo pratiti tvoje napredovanje i biti tvoja podrška sa tribina.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2017.02.16   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 57
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen