Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

U VUKU RADNO I ZA VREME PRAZNIKA!


Iz OŠ "Vuk Karadžić" stiže nam vest koja će veoma obradovati učenike i roditelje...


U svim učionicama mlađih razreda postavljeni su ormarići u koje učenici mogu da odlažu svoje stvari, školski pribor,udžbenike, opremu za fizičko vaspitanje i slično.Svaki učenik imaće svoj ormarić i ključ, po uzoru na dobro opremljene škole u razvijenijim zemljama. Postavka ormarića zadatak je koji je škola postavila sebi u Školskom razvojnom planu 2015. godine. Iako je rok da se ostvare svi planirani zadaci 2020. godina, početak ove godine doneo je ostvarenje jednog od najkrupnijih zadataka.

- Veoma sam srećna što smo ostvarili jedan od najvećih zadataka iz Školskog razvojnog plana.Kada smo planirali zadatke, rukovodili smo se pre svega potrebama naših učenika. Svedoci smo godinama unazad koliko su teške đačke tašne i koliko to nepovoljno utiče na razvoj njihovog kičmenog stuba, odnosno na zdravlje generalno.Kao drektor i kao prosvetni radnik postavila sam pred sebe cilj da im olakšam svakodnevni đački život,  kazala je za naš portal Julkica Popović, direktorka OŠ "Vuk Karadžić" i dodala:

- Osim što su ormarići visoko funkcionalni, a rasterećenje tašni neosporno korisno za pravilan fizički razvoj dece, izgrađeni su u skladu sa visokim bezbednosnim i estetskim kriterijumima, te su veoma oplemenili naš školski prostor. Sigurna sam da će učenici i njihovi roditelji pozitivno reagovati na ovu novinu, tako da kada se naši đaci vrate u školi posle ovih nekoliko slobodnih dana, čeka ih prijatno iznenađenje u njihovim učionicama.

Osim ormarića, u holu škole je postavljen ormar od pleksiglasa i medijapana za izlaganje učeničkih trodimenzionalnih radova, kao i klupa na kojoj će se učenici ubuduće družiti, jer im je i do sada taj prostor bio omiljeno mesto za spontano okupljanje na školskim odmorima.Nevedeno idejno rešenje je takođe planirano školskim razvojnim dokumentom.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.02.17   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin